@article { author = {Ahmadivand, Sohrab and Eagderi, Soheil and Zamani Gandomani, Mazaher}, title = {Effects of injection of DEHP on immunoglobulin M (IgM) and hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)}, journal = {Aquatic Animals Nutrition}, volume = {2}, number = {2}, pages = {1-9}, year = {2016}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2980-8499}, eissn = {2980-8499}, doi = {}, abstract = {The effects of the plasticizer di (2-ethylhexyl) phthalate (DEHP) were evaluated on immunoglobulin M (IgM) and hematological parameters in male rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) for a 10-day experimental period. For this purpose, treatment fish were intraperitoneally injected with 50 mg/kg DEHP along with 500 µL carrier, i.e. olive oil and control one only with 500 µL carrier at 1 and 5 days of experiment after anesthetizing. Based on the results, no significant difference was found between DEHP and control groups regarding IgM levels (P>0.05). The results showed that erythrocyte count and white blood cells were significantly lower in fish exposed to DEHP compared to those of control fish (P<0.05). However, no significant difference was observed in lymphocyte, neutrophils, eosinophils, monocyte, hematocrit, MCHC, MCH and MCV values between the DEHP treatment and control group (P>0.05). In conclusion, our findings suggest adverse effects of DEHP on the immune system which may lead to an increase in disease susceptibility also verify that leukocyte counts can be considered as a novel biomarker of immunotoxicity.}, keywords = {Trout,DEHP,IgM,Hematological indices}, title_fa = {تغییرات ایمونوگلوبولین (M (IgM پلاسما و شاخص های خون شناسی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تزریق شده با DEHP}, abstract_fa = {در این مطالعه اثرات پلاستی­سایزر دی (2-اتیل هگزیل) فتالات (DEHP) بر میزان ایمونوگلوبولین M پلاسما و پارامترهای خون شناسی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در یک دوره آزمایش 10 روزه مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور به یک گروه از ماهیان (گروه تیمار) DEHP به میزان 50 میلی­گرم در کیلوگرم وزن بدن  به همراه 500 میکرولیتر روغن زیتون به عنوان حامل و گروه دیگر (کنترل) فقط 500 میکرولیتر روغن زیتون در روزهای یک و پنج آزمایش پس از بیهوشی به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. بر اساس نتایج، میزانIgM  پلاسما تغییر معنی­داری بین دو گروه­ نشان نداد. میزان گلبول‌های سفید و قرمز در گروه تزریق شده با گروه کنترل کاهش معنی­داری نشان دادند. با این وجود در شمارش افتراقی گلبول‌های سفید تغییرات معنی­داری در میزان لنفوسیت ها، نوتروفیل ها، ائوزینوفیل و مونوسیت­ها بین دو گروه مشاهده نشد. همچنین نتایج مربوط به هموگلوبین، هماتوکریت، حجم میانگین سلولی، هموگلوبین میانگین سلولی، میانگین غلظت هموگلوبین سلول و هماتوکریت ماهیان تزریق شده با DEHP تغییر معنی­داری در مقایسه با گروه کنترل نشان ندادند. به طور کلی می­توان عنوان کرد که DEHP می­تواند با کاهش گلبول‌های سفید باعث کاهش ایمنی و متعاقباً افزایش حساسیت به بیماری­ها گردد. همچنین مطالعه حاضر استفاده از لوکوسیت ها به عنوان بیومارکر جهت مطالعات ایمنوتوکسیکولوژی را تایید می­نماید.}, keywords_fa = {قزل آلا,DEHP,ایمونوگلوبولین M,شاخص های خون شناسی}, url = {https://janb.guilan.ac.ir/article_1365.html}, eprint = {https://janb.guilan.ac.ir/article_1365_395d988ac9fc920f224ba6bf9462ff9a.pdf} } @article { author = {Rostamipour, Sajad and Falahatkar, Bahram and Efatpanah, Iraj}, title = {Determination of appropriate dietry protein level of “Aspikutum”, a hybrid of Asp (Aspius aspius ♀) and Caspian Kutum (Rutilus frisii♂ )}, journal = {Aquatic Animals Nutrition}, volume = {2}, number = {2}, pages = {11-22}, year = {2016}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2980-8499}, eissn = {2980-8499}, doi = {10.22124/janb.2017.3165}, abstract = {This study was conducted to determine the effects of dietary protein levels on growth performance and body biochemical composition of “Aspikutum”, a hybrid between Asp (Aspius aspius ♀) and Caspian Kutum (Rutilus frisii ♂). Six iso-energetic diets containing six protein concentrations (28, 32, 36, 40, 44 and 48%) were tested with triplicate groups for 60 days. Fourteen fish with mean initial weight of 28.5 ± 0.72 g were stocked in each replicate using circular concrete tanks containing 400 liter of water. Fish were hand fed three times daily to apparent satiation. Results showed that the feed efficiency, specific growth rate, protein efficiency ratio, final weight, weight gain and condition factor were significantly affectedby dietary protein. These parameters were increased with increasing dietary protein to 36% and decreased in more protein levels. Body protein and ash contents were significantly different among the treatments. Body protein content increased significantly with increasing dietary protein to 36% and then decreased in 48% protein level. The present study revealed that the best growth performance of Aspikutum juveniles was achieved at 36% dietary protein level. Hence, according to the results and the economic aspect, diet with 36% protein is recommended for rearing juvenile Aspikutum.}, keywords = {Growth,Biochemical composition,Protein requirement,Hybrid,Kutum,Asp}, title_fa = {تعیین سطح مناسب پروتئین جیره ماهی دورگه ماش ماده (Aspius aspius ♀) و سفید نر (♂ Rutilus frisii)}, abstract_fa = { این مطالعه برای بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین جیره بر شاخص­های رشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی دورگه ماش ماده (Aspius aspius ♀)و سفید نر (Rutilus frisii ♂) طراحی شد. در این آزمایش تأثیر شش جیره حاوی سطوح مختلف پروتئین (28، 32، 36، 40، 44 و 48 درصد) و سطح انرژی یکسان به مدت 60 روز بر روی این ماهی مورد بررسی قرار گرفت. در هر تکرار 14 ماهی جوان با میانگین وزنی 72 /0 ± 5/28 گرم در یک مخزن گرد بتونی با حجم آبگیری 400 لیتر ذخیره‌سازی شد. ماهیان سه بار در روز تا حد سیری غذادهی شدند. نتایج نشان داد پروتئین جیره به صورت معنی‌داری بر کارایی غذا، نرخ رشد ویژه، کارایی پروتئین، افزایش وزن، وزن نهایی و فاکتور وضعیت تأثیرگذار است. با افزایش پروتئین جیره تا 36% این شاخص­ها به صورت معنی­داری افزایش یافت و پروتئین و خاکستر لاشه تحت تأثیر پروتئین جیره قرار گرفتند. به طوری که پروتئین لاشه با افزایش پروتئین جیره تا 36% افزایش و در تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی 48% پروتئین به صورت معنی­داری کاهش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق اثبات  کرد که مناسب­ترین پاسخ رشد و ترکیبات لاشه در ماهی دورگه جوان ماش ماده و سفید نر در تغذیه با جیره حاوی 36% پروتئین به دست می‌آید. بنابراین جیره حاوی این مقدار پروتئین به عنوان یک جیره اقتصادی حاوی پروتئین کافی و مناسب برای رشد بهینه ماهی دورگه جوان ماش و سفید توصیه می‌شود.}, keywords_fa = {رشد,ترکیبات بیوشیمیایی,نیازمندی پروتئین,هیبرید,ماهی سفید,ماهی ماش}, url = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3165.html}, eprint = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3165_ebdff1ba45a4b36311bb96082c6acf26.pdf} } @article { author = {}, title = {Morphological development and body shape change of Sterlet (Acipenser ruthenus) using geometric morphometric technique during early development}, journal = {Aquatic Animals Nutrition}, volume = {2}, number = {2}, pages = {23-32}, year = {2016}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2980-8499}, eissn = {2980-8499}, doi = {10.22124/janb.2017.3166}, abstract = {This research was conducted to study the morphological development and body shape changes of the Sterlet (Acipenser ruthenus) using geometric morphometric technique during early development from hatching up to 50 days post-hatch (dph). A total of 190 specimens were collected from different early developmental stages. The left side of specimens was photographed to extract body shape data. Then 8 homologous landmark-points were defined and digitized on 2D pictures using tpsDig2 software. Landmark data after Generalized Procrustes Analysis (GPA), analyzed using Relative Warp. The results showed that change of body shape in the Sterlet during early development includes the increased length of head and tail up to 6 dph at first phase and the decreased relative growth of the depth and length of head, development of the trunk region and upward bending of tail at next stages. The cluster analysis based on body shape changes of specimens to identify age and size groups revealed that larval stages of this species can be divided into three stages including (1) 1-6 dph comprising development of the head,  caudal region, opening mouth, gill slits, the taste and olfactory buds, (2) 7-23 dph consisting of  increased relative growth of the trunk region, complete formation of the gills and fins and starting exogenous feeding and (3) juvenile stage (from 24-50 dph) including formation of a miniaturized specimen similar to that of adults. Based on the finding, the body shape changes of this species during early development is due to adjusting its vital priority.}, keywords = {Sterlet,Ontogeny,Body shape,Geometric morphometric}, title_fa = {ویژگی‌های ریختی و تغییرات شکل بدن تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) با استفاده از روش ریخت‌سنجی هندسی در طی مراحل اولیه تکوین}, abstract_fa = {این تحقیق با هدف بررسی روند تکوین ویژگی­های ریختی و تغییرات شکل بدن تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) با استفاده از روش ریخت­سنجی هندسی در مراحل اولیه تکوین از زمان تخم­گشایی تا 50 روز پس از آن به اجرا درآمد. برای این منظور تعداد 190 نمونه در طی مراحل اولیه تکوین انتخاب شدند. برای استخراج داده­های شکل از نیمرخ چپ نمونه­ها تصاویر دوبعدی تهیه شد. سپس تعداد 8 لندمارک هم‌ساخت تعریف و با استفاده از نرم‌افزار TpsDig2 بر روی نمونه‌ها رقومی شدند. داده‌های لندمارک پس از روی­هم­گذاری بر اساس آنالیز پروکراست با استفاده از تحلیل Relative warp مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روند تغییر شکل بدن تاسماهی استرلیاد در مراحل اولیه تکوین شامل افزایش طول سر و دم تا روز 6 پس از تخم­گشایی در مرحله اول و سپس رشد نسبی کمتر طول و عرض سر، توسعه ناحیه تنه­ای و متمایل شدن دم به طرف بالا در مرحله بعد بود. آنالیز خوشه­ای شکل بدن نمونه­ها برای گروه­بندی آن­ها از نظر سن و اندازه نشان داد که مراحل لاروی این گونه به سه مرحله (1) از 6-1 روزگی همراه با توسعه بیشتر ناحیه سر و دم، باز شدن شکاف دهانی و آبششی و توسعه جـوانـه­های چشایی و بویایی، (2) 23-7 روزگی شامل انحنای دم به سمت بالا، رشد نسبی بیشتر تنه، شکل­گیری آبشش­ها و بالـه­ها و شروع تغذیه فعال و (3) مرحله نوجوانی (50-24 روزگی) تبدیل به شکل مینیاتوری نمونه­های بالغ قابل تقسیم است. همچنین نتایج نشان داد که تغییرات شکل بدن تاسماهی استرلیاد در مراحل اولیه تکوین برای رفع نیازهای زیستی این گونه بر اساس اولویت‌های حیاتی آن است.}, keywords_fa = {استرلیاد,انتوژنی,شکل بدن,ریخت‌سنجی هندسی}, url = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3166.html}, eprint = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3166_849f7fd042be597e771e73aed6d8d6ed.pdf} } @article { author = {Sotoudeh, Ebrahim and Amiri Moghaddm, Jamshid and Shahoseini, Gholam Reza and Bagheri, Dara}, title = {Changes in final weight, survival and fatty acids composition of Caspian brown trout (Salmo trutta caspius) fed gamma-irradiated and fermented soybean meal}, journal = {Aquatic Animals Nutrition}, volume = {2}, number = {2}, pages = {33-46}, year = {2016}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2980-8499}, eissn = {2980-8499}, doi = {10.22124/janb.2017.3167}, abstract = {This study aimed to evaluate the effects of replacing fish meal with gamma-irradiated and fermented, or a combination of irradiation and fermentation soybean meal on average final weight, survival and fatty acid composition of Caspian brown trout (Salmo trutta caspius). For this purpose, soybean meal was treated using the above methods, and then the quality of protein (SDS-PAGE electrophoresis) and total phenolic compounds was evaluated. Fish meal was replaced by soybean meal in 5 diets, including untreated (control), treated with doses of 15 (15ISB) and 30 kGy (30ISB) gamma rays, fermented (with Saccharomyces cerevisiae) (FSB) and irradiated (at a dose of 15 kGy) and fermented (IFSB) soybean meal. Caspian brown trout with average weight of 2.1 ± 0.3 g were fed 5 dietary treatments (3 replicates) using a completely randomized design for 10 weeks. Comparison of proteins in different treatments showed that acidic subunit of the glycinin and β-conglycinin reduced in FISB (irradiated at a dose of 15 kGy and fermented soybean meal). At the end of the experiment, survival rate was 100% in all treatments. The average final weight of fish fed FSB and IFSB diets were significantly higher than the other groups (P<0.05). The present study reveals that Caspian brown trout fed with soybean meal processed with a combination of gamma irradiation and fermentation have better growth performance and gamma rays can be used as a new approach to reducing soybean meal antinutritious.}, keywords = {Plant protein,Antinutrients,Fermentation,Gamma irradiation,Salmo trutta caspius}, title_fa = {تغییرات وزن نهایی، بازماندگی و اسیدهای چرب بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) تغذیه شده با کنجاله سویای پرتودهی و تخمیر شده}, abstract_fa = {این مطالعه با هدف بررسی اثر جایگزینی پودر ماهی با کنجاله سویا پرتودهی شده با اشعه گاما، تخمیر شده و ترکیبی از پرتودهی و تخمیر بر میانگین وزن نهایی، بازماندگی و ترکیب اسیدهای چرب بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) انجام گرفت. برای این منظور ابتدا کنجاله سویا پرتودهی و تخمیر گردید، سپس کیفیت پروتئین (با روش الکتروفورز SDS-PAGE) و میزان ترکیبات فنولی کل آن مورد ارزیابی قرار گرفت. در مرحله بعد، کنجاله­های سویا در 5 تیمار شامل کنجاله سویای تیمار نشده (شاهد)، سویای تیمار شده با دوزهای 15 (ISB15) و 30 kGy  اشعه گاما (ISB30)، کنجاله سویای تخمیر شده با باکتری cerevisiae Saccharomyces (FSB) و کنجاله سویای پرتودهی (با دوز 15 kGy) و تخمیر شده جایگزین پودر ماهی گردید. بچه­ماهیان آزاد دریای خزر (در هر تکرار 14 عدد) با میانگین وزن 3/0 ± 1/2 گرم با استفاده از طرح کاملاً تصادفی در 5 تیمار و 3 تکرار به مدت 6 هفته غذادهی شدند. مقایسه الگوی پروتئین­ها در تیمارهای مختلف نشان داد در تیمار تخمیر شده (کنجاله سویای پرتودهی با دوز 15 kGy و تخمیر شده) زیر واحد اسیدی و قلیایی گلایسینین و بتا-کونگلایسینین کاهش یافته است. در پایان آزمایش میزان بازماندگی در همه تیمارها 100 درصد بود. مقایسه میانگین وزن بچه ماهیان نشان داد وزن نهایی گروه های تغذیه شده با جیره­های حاوی کنجاله سویا تخمیر شده و کنجاله سویا پرتودهی و تخمیر شده به طور معنی­داری بالاتر است (05/0>P). در مجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد بچه ماهیان آزاد تغذیه شده با کنجاله سویا فرآوری شده با ترکیبی از دو روش تخمیر و پرتودهی شده عملکرد رشد بهتری دارند و استفاده از پرتوی گاما می­تواند به عنوان رویکردی جدید برای کاهش مواد ضدمغذی کنجاله سویا مورد استفاده قرار گیرد.  }, keywords_fa = {پروتئین گیاهی,مواد ضدمغذی,تخمیر,پرتودهی,ماهی آزاد دریای خزر}, url = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3167.html}, eprint = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3167_11387f7d258fc156c1537095c6188c28.pdf} } @article { author = {Hallajian, Ali and Kazemi, Rezvan Allah and Dejandian, Sohrab and Yousefi Jourdehi, Aiub}, title = {Histological study of gill in juveniles of Persian sturgeon (Acipenser persicus) caught in southern parts of the Caspian Sea}, journal = {Aquatic Animals Nutrition}, volume = {2}, number = {2}, pages = {47-56}, year = {2016}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2980-8499}, eissn = {2980-8499}, doi = {10.22124/janb.2017.3168}, abstract = {Fish gill is directly exposed to aqueous environmental pollutions and is one of the most important organs for studying the effects of contaminations. Therefore, this research was conducted to evaluate the histopathology of gill tissue in wild Persian sturgeon Acipenser persicus at natural conditions. A total number of 50 wild Persian sturgeonwere captured and sampled by trawling in the south areas of the Caspian Sea in Iranian waters from Astara port to Bandar Turkmen during 2009-2013. After biometry of fish, gill tissue sampling was done, fixed with Bouin's solution and transferred to histology lab. Tissue samples were dehydrated, clarified, mounted and colored based on the hematoxylin–eosin method. Microscopic studies showed some disasters such as regressive changes, ­progressive changes, circulation anomalies, clubbing, necrosis, lamellar fusion, hyperemia and hyperplasia in some gill tissues. Based on the obtained results, entering any pollution into the Caspian Sea water will change environmental states of sturgeons' habitat and lead to morphological disasters in gill and mortality in fishes.}, keywords = {Caspian Sea,Persian Sturgeon,Gill,Histology}, title_fa = {مطالعه آسیب‌شناسی بافتی آبشش بچه‌تاسماهیان ایرانی (Acipenser persicus) صید شده در سواحل جنوبی دریای خزر}, abstract_fa = {آبشش ماهی به­طور مستقیم در معرض آلودگی­های محیط آبی قرار دارد و یکی از اندام­های مهم در رابطه با بررسی اثرات آلودگی­های زیست محیطی است. این تحقیق با هدف بررسی آسیب­شناسی بافتی آبشش بچه تاسماهیان ایرانی وحشی در شرایط زیست طبیعی به انجام رسید. در این پژوهش بافت آبشش50 عدد تاسماهی ایرانی که با ترال طی سال­های 1388 الی 1391 از آبهای ایرانی حوضه جنوبی دریای خزر از آستارا تا بندر ترکمن صید شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. پس از زیست سنجی ماهیان صید شده، تکه کوچکی از بافت آبشش در محلول بوئن تثبیت و سپس به آزمایشگاه بافت شناسی انتقال یافت. تهیه اسلاید از نمونه بافت­ها در آزمایشگاه طبق روش­های مرسوم بافت­شناسی آب­گیری، شفاف­سازی، قـالب­گیری و رنگ­آمیزی (به روش هماتوکسیلین – ائوزین) انجام و نمونه ها با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد علاوه بر بافت­های سالم، در برخی از بافت­ها عوارضی چون تغییرات برگشت پذیر، تغییرات پیش­رونده گشاد شدن مویرگ­ها، چماقی شدن، نکروز سلولی، چسبندگی تیغه­های آبششی ثانویه، پرخونی و هیپرپلازی مشاهده می­شود. براساس نتایج به ­دست ­آمده، ورود هر گونه آلودگی­ به دریای خزر، شرایط زیست طبیعی آبزیان از جمله تاسماهیان را به خطر انداخته و می­تواند منجر به بروز ناهنجاری­های مورفولوژیک در آبشش ماهیان شود که در نهایت، مرگ و میر ماهیان را به همراه خواهد داشت.}, keywords_fa = {دریای‌خزر,تاسماهی ایرانی,آبشش,بافت‌شناسی}, url = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3168.html}, eprint = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3168_d3ca2fdd8007f329e294d4d471424c87.pdf} } @article { author = {Asadi Sharif, Ehsan and Allaf Noveirian, Hamid}, title = {Effect of different level of red cabbage (Brassica oleracea) as natural pigment on skin coloration and growth of Severum (Heros severus)}, journal = {Aquatic Animals Nutrition}, volume = {2}, number = {2}, pages = {57-67}, year = {2016}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2980-8499}, eissn = {2980-8499}, doi = {10.22124/janb.2017.3169}, abstract = {Considering the effect of dietary pigment on growth and market acceptability, this study was conducted to determine the effect of different levels of red cabbage powder on growth performance and coloration of Severum (Heros Severus). In this experiment, four levels of red cabbage powder i.e. 0, 2, 4 and 6% were added to the diet for 8 weeks. One-hundred and twenty fish with initial average weight of 10 ± 1.4 g were randomly distributed between 12 aquaria. At the end of the trial, the skin color of fish was assessed by the Lab model i.e. L* a* and b* parameters. The fish received 4% and 6% red cabbage in their diet, exhibited significant desirable color compared with the control and 2% treatments (P<0.05). The fish fed with 4% red cabbage powder, exhibited higher body weight gain (57.5 ± 7.3%), feed efficiency (88 ± 16.8%), specific growth rate (0.70 ± 0.01 %/day) and survival rate (100%) than the other treatments. The results of this experiment showed that supplementing diet with 4% red cabbage cause better pigmentation and higher growth rate in fish.}, keywords = {Ornamental fish,Brassica olerace,Anthocyanin,Cichlidae}, title_fa = {اثر سطوح مختلف کلم قرمز (Brassica oleracea) به عنوان رنگدانه طبیعی در تغییر رنگ پوست و شاخص های رشد ماهی سوروم (Heros severus)}, abstract_fa = {با توجه به اثرات رنگدانه جیره بر رشد و بازار­پسندی ماهی، این مطالعه با هدف تعیین اثر سطوح مختلف رنگدانه کلم قرمز بر عملکرد رشد و رنگ ماهی سوروم (Heros severus) انجام پذیرفت. در این آزمایش چهار سطح از پودر کلم قرمز شامل مقادیر صفر، 2، 4 و 6% در جیره غذایی ماهی سوروم در نظر گرفته شد. این آزمایش به مدت 8 هفته انجام شد. تعداد 120 عدد ماهی با میانگین وزنی 4/1 ± 73/9 گرم به­طور کاملاً تصادفی بین 12 مخزن توزیع شدند. در پایان آزمایش تغییر رنگ پوست ماهیان با کمک مدل Lab (نرم افزارAdobe photoshop ) و با سنجش پارامترهای L*، a* و b* مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد ماهیانی که با جیره غذایی 4 و 6% پودر کلم قرمز تغذیه شدند، تغییر رنگ محسوسی نشان دادند و از لحاظ آماری اختلاف معنی­داری با دیگر تیمار­ها داشتند (05/0>P). سطوح 4% پودر کلم قرمز علاوه بر تغییر رنگ مطلوب، سبب افزایش شاخص­های رشد مانند درصد افزایش وزن بدن (3/7 ± 51/57%)، درصد بازده غذایی (8/16 ± 88%)، نرخ رشد ویژه (01/0 ± 70/0 درصد در هر روز) و درصد بقا (100%) ماهی سوروم شد. این مطالعه نشان می­دهد که کاربرد رنگدانه کلم قرمز در سطوح 4% موجب افزایش شاخـص­های رشد ماهی سوروم شده است و برای افزایش بازار­پسنـدی به تولید­کنندگان ماهیان زینتی توصیه می­شود.}, keywords_fa = {ماهی زینتی,Brassica oleracea,آنتوسیانین,سیکلیده}, url = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3169.html}, eprint = {https://janb.guilan.ac.ir/article_3169_3cc2cee0bb1790ac672cfc6c4f6dfe07.pdf} }