دانشگاه گیلانتغذیه آبزیان2980-84994120180321Growth indices, feeding efficiency and survival of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed diets containing different levels of Echinacea angustifolia and Origanum majorana extractsشاخصهای رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف عصارههای سرخارگل (Echinacea angustifolia) و مرزنجوش (Origanum majorana)112315710.22124/janb.2018.3157FAابراهیمستودهگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهرفاطمهمردانیگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهرمرضیهجعفریگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهرحسنحبیبیگروه دامپروری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهرسید حسینمرادیانموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی شهید مطهری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، کهگیلویه و بویراحمدJournal Article20170802This study was conducted to evaluate the effects of different levels of <em>Echinacea</em> <em>angustifolia</em> and <em>Origanum</em> <em>majorana</em> extracts on growth performance, feed efficiency and survival of rainbow trout (<em>Oncorhynchus mykiss</em>) juveniles. Seven experimental diets with 0 (control), 0.1, 0.2 and 0.4% <em>E. angustifolia</em> and 0.1, 0.2 and 0.4% <em>O. majorana</em>were prepared. Fish with initial weight 2.6 ± 0.3 g were randomly divided into 7 groups in triplicates and were fed with experimental diet for 4 weeks. At the end trial, the growth parameters, feed efficiency and survival were calculated. Growth and feed indices such as specific growth rate (SGR), Feed conversion ratio (FCR), weight gain, feed efficiency, average final weight, protein efficiency ratio were significantly affected by different levels of plant extracts (P<0.05). Experimental treatments were not significantly affect on condition factor and final length (P>0.05). However, condition factor was higher in fish fed higher levels of plant extracts. No mortality was observed during the experiment. Regression analyses showed relationship between SGR and FCR in fish fed <em>O. majorana</em>extracts(P<0.05). According to the results of growth parameters and feed efficiency, it can be concluded that dietary 0.2% extract of <em>E. purpurea</em> and 0.1% of <em>O. majorana</em> have growth enhancement effects in this fish.این مطالعه به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف عصارههای سرخارگل (<em>Echinacea</em> <em>angustifolia</em>) و مرزنجوش (<em>Origanum</em> <em>majorana</em>) بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان (<em>Oncorhynchus mykiss</em>) انجام گرفت. هفت جیره آزمایشی حاوی صفر (برای گروه کنترل)، 1/0، 2/0 و 4/0 درصد سرخارگل و 1/0، 2/0 و 4/0 درصد مرزنجوش تهیه گردید. بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان با میانگین وزنی 3/0± 6/2 گرم به صورت تصادفی به 7 گروه (در 3 تکرار) تقسیم و به مدت 4 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش، شاخصهای رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی محاسبه گردید. درپایان آزمایش شاخصهای رشد و تغذیهای مانند نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، درصد افزایش وزن بدن، کارایی غذایی، میانگین وزن نهایی و کارایی پروتئین به طور معنیداری تحث تأثیر سطوح مختلف عصارههای این گیاهان قرار گرفتند (05/0>P). تیمارهای مورد آزمایش هیچ گونه تأثیر معنیداری بر روی طول نهایی و ضریب چاقی نداشتند (05/0<P). با این وجود ضریب چاقی در سطوح بالاتر عصارههای گیاهی افزایش یافت. در طول آزمایش هیچگونه مرگ و میری مشاهده نشد. در ماهیان تغذیه شده با مرزنجوش رگرسیون شاخصهای SGR و FCR و سطوح عصاره ارتباط معنیداری نشان داد (05/0>P). با توجه پارامترهای رشد و تغذیهای در این آزمایش، میتوان گفت که میزان 2/0 درصد عصاره سرخار گل و 1/0 درصد مرزنجوش در جیره میتوانند موجب بهبود عملکرد رشد این ماهی شوند.https://janb.guilan.ac.ir/article_3157_9ea702e09c2068b2aeb3364c9e36e542.pdfدانشگاه گیلانتغذیه آبزیان2980-84994119700101Changes in growth factors of Beluga, Huso huso larvae fed with bioencapsulated Artemia enriched by a probiotic, protexinتغییرات فاکتورهای رشد در لارو فیل ماهی (Huso huso) مورد تغذیه با آرتمیای غنی شده با پروبیوتیک پروتکسین1325296510.22124/janb.2016.2965FAسمیراجعفریانگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستانمینارنگرزگروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستانحجتاللهجعفریانگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستاننورمحمدمختومیکارگاه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی آققلا، گنبد کاووس، گلستانعبدالرحمانداودی پورکارگاه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی آققلا، گنبد کاووس، گلستانJournal Article19700101<em>Artemia urmiana</em> nauplii were used as a vector in bioencapsulation processing to carry blends of five probiotic bacilli called Protexin aquatic,including <em>Bacillus circulans</em>, <em>B. subtilis</em>, <em>B. licheniformis</em>, <em>B. laterosporus</em> and <em>B. Polymyxa</em> to digestive system of Beluga <em>Huso huso</em> larvae. Nauplii were bioencapsulated with three concentrations of 1×10<sup>5</sup> (T<sub>1</sub>)<sup>,</sup> 2×10<sup>5</sup> (T<sub>2</sub>) and 3×10<sup>5</sup> (T<sub>3</sub>) bacteria per mililiter in suspension and were fed to Beluga larvae for 10 hours. The larvae were fed on the base of the 50% of their body weight for 6 times a day in a completely randomized design and the results were compared with control group (unbioencapsulated <em>Artemia</em> nauplii) in fourteenth day of experiment. The results suggest a positive effect of probiotic bacillus on growth of Beluga larvae compared to the control group. The highest weight was obtained in fish fed by bioencapsulated <em>Artemia</em> with a concentration of 1×10<sup>5</sup> bacteria/mL. . Food conversion rate significantly decreased in experimental treatments. The probiotic bacilli had significant positive effects on the specific growth rate, relative gain ratio, survival rate, average daily growth and thermal growth coefficient in comparison with control (P<0.05). However, condition factor did not show any significant difference (P>0.05). The results showed that probiotic bacilli have the highest ability in increasing the growth of Beluga larvae and fish fed by bioencapsulated <em>Artemia</em> with a concentration of 1×10<sup>5</sup> bacteria/mL had the best results.ناپلیوسهای آرتمیا ارومیانا (<em>Artemia urmiana</em>) به عنوان حامل در فرآیند غنیسازی برای انتقال مخلوط پنج گونه از باسیلوسهای پروبیوتیکی با عنوان محصول تجاری پروتکسین آکواتک، شامل <em>Bacillus circulans</em>، <em>B. subtilis</em>، <em>B. licheniformis</em>، <em>B. laterosporus</em>و <em>B. Polymyxa</em> به دستگاه گوارش لاروهای فیل ماهی به کار رفتند. ناپلیوسها به مدت 10 ساعت با سه غلظت 10<sup>5</sup>×1، 10<sup>5</sup>×2 و 10<sup>5</sup>×3 باکتری به ازای هر میلیلیتر در سوسپانسیون باکتریایی غنی شده و در تیمارهای آزمایشی به لاروهای فیل ماهی خورانده شدند. لاروها به میزان 50% وزن بدن و روزانه در 6 نوبت در قالب طرح کاملاً تصادفی تغذیه، و نتایج در پایان چهاردهمین روز آزمایش با گروه شاهد (ناپلیوس های آرتمیای بدون غنیسازی) مقایسه شدند. نتایج حاکی از تأثیر مثبت پروبیوتیک باسیلی نسبت به تیمار شاهد بر روند رشد در لارو فیل ماهی بود. بالاترین وزن در تیمار آزمایشی تغذیه شده از ناپلیوس های غنی شده با غلظت 10<sup>5</sup>×1 باکتری به ازای هر میلیلیتر در سوسپانسیون باکتریایی بهدست آمد. ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای آزمایشی در حد معنیدار کاهش یافت. باسیلوسهای پروبیوتیکی بر نرخ رشد ویژه، نرخ وزن نسبی به دست آمده، درصد بقا، میانگین رشد روزانه و ضریب رشد حرارتی در مقایسه با شاهد، تأثیرات مثبت و معنیداری داشتند (05/0P<). همچنین غذای نسبی خورده شده نیز در حد معنیدار کاهش یافت (05/0P<)، درحالیکه فاکتور وضعیت اختلاف معنیداری را نشان نداد (05/0P>). نتایج مطالعه نشان داد باسیلوسهای پروبیوتیکی از قابلیت بالایی در افزایش رشد لارو فیل ماهی برخوردارند و تیمار فیل ماهی تغذیه شده از ناپلیوس های غنی شده با غلظت 10<sup>5</sup>×1 باکتری نتایج بهتری داشت.https://janb.guilan.ac.ir/article_2965_1ab02f278f42648cd0e4bee50b9fe6b8.pdfدانشگاه گیلانتغذیه آبزیان2980-84994120180321Effect of different ratio of dietary crude protein / energy on growth indices and body composition in Bester juvenilesتأثیر نسبتهای مختلف پروتئین خام به انرژی جیره بر شاخصهای رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهیان بستر (Bester)2736315810.22124/janb.2018.3158FAاحمدمفتاح جوکندانگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستاناحمدقراییگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستانجوادمیردار هریجانیگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستانمصطفییوسف الهیگروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستانJournal Article20170802The aim of this study was to investigate the effect of different dietary crude protein/energy ratios on growth indices and body composition of Bester juveniles. Triplicate groups (60 individuals per group) of fish (average weight ± SD, 358.4 ± 13.37g) were fed with three diet (D<sub>1</sub>, D<sub>2</sub> and D<sub>3</sub>) including 31.67%, 35.54% and 40.86% of crude protein and 4377, 4800 and 5344 kcal of energy/kg, respectively, during eight weeks based on 1.5% of biomass per day. The result showed different significant of growth parameters (P<0.05). Body weight increase, condition factor, specific growth rate, average daily growth, protein productive value, and feed conversion ratio (FCR) improved in D<sub>2</sub> and D<sub>3</sub> treatment groups compared with D<sub>1</sub>. Comparison of the carcass composition of examined fish showed significant different between treatment groups (P<0.05). Therefore, the highest moisture, lipid and ash level of carcass gained in fish fed with diet D<sub>2</sub> (P<0.05). Also highest carcass crude protein recorded in fish fed with diet D<sub>3</sub> (P<0.05). These results suggested that the diet including 35.54% of crude protein and 4800 kcal of energy/kg is economic and suitable for culture of juvenile Bester.هدف از این مطالعه بررسی تأثیر نسبتهای مختلف پروتئین خام به انرژی جیره بر شاخصهای رشد و ترکیبات بدن بچه ماهیان بستر میباشد. بدین منظور، 180 قطعه بچه ماهی بستر با میانگین وزن و طول به ترتیب، 37/13 ± 4/358 گرم و 30/2 ± 38/47 سانتیمتر در سه تیمار (60 قطعه در هر تیمار) با سه تکرار اختصاص داده شدند. ماهیان با تیمارهای آزمایشی <sub>1</sub>D، <sub>2</sub>D و <sub>3</sub>D به ترتیب حاوی 67/31، 54/35 و 86/40 درصد پروتئین خام و 4377، 4800 و 5344 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی به مدت هشت هفته و روزانه به میزان 5/1 درصد وزن بدن تغذیه شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، ماهیان تغذیه شده با جیرههای آزمایشی <sub>2</sub> Dو <sub>3</sub>D نسبت به <sub>1</sub> D افزایش وزن، شاخص وضعیت، ضریب رشد ویژه، میانگین رشد روزانه، پروتئین تولید شده بیشتر و ضریب تبدیل غذایی کمتر را نشان دادند (05/0>P). مقایسه ترکیب شیمیایی لاشه ماهیان مورد آزمایش نیز تفاوت معنیداری در بین تیمارها نشان داد (05/0>P). به طوری که بیشترین رطوبت، چربی و خاکستر لاشه در تیمار <sub>2</sub>D و بیشترین پروتئین خام لاشه در تیمار <sub>3</sub>D به دست آمد (05/0>P). با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق جیره حاوی 54/35 درصد پروتئین خام و 4800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی نسبت به سایر جیرههای مورد آزمایش جهت تغذیه بچه ماهیان اقتصادیتر و ارجحتر میباشد.https://janb.guilan.ac.ir/article_3158_7106fded2e12c0ccc9b2e45bd20fa88f.pdfدانشگاه گیلانتغذیه آبزیان2980-84994120180321Effect of dietary Betaine in diet on reproductive performance of Severum (Heros severus)تاثیر بتائین جیره بر عملکرد تولیدمثلی مولدین نر و ماده سورم (Heros severus)3745315910.22124/janb.2017.3159FAسید حامدموسوی ثابتگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلانعادلهحیدریگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلانالمیراسلحشوریگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلانJournal Article20170330This study was conducted to investigate the effects of dietary betaineon fecundity, fertilization, hatching, larvae survival rates and interval times among continuous spawning in the Golden Severum, <em>Heros severus</em>. For this purpose, three experimental diet treatments were applied to Severum brood stocks as follow: an ornamental commercial diet without betaine (control diet), the commercial diet with 5g betaine per kg food (treatment 2) and the commercial diet with 10g betaine per kg food (treatment 3). Four replicates were used in this trial. In this study, 12 pairs of spawning Severum fish has been kept in 12 aquariums with 50 liters volume, in 28 ± 1°C. Feeding were two times a day. The highest fecundity with average of 655.4 eggs were observed in treatment 3 and the highest hatching rate and larval survival rate respectively 98.79 and 94.58 were observed in treatment 2 which were significantly different from the control (P≤0.05). The shortest interval times between continuous spawning with average of 7.31 days was observed in treatment fed with 5g betaine per kilogram diet which was significantly different from the other treatments. In summary, it can be concluded that using betaine with 5 g per kg diet can make a positive increasing in reproductive performance in Severum fish.این مطالعه با هـدف تاثیر بتائین جیره بر فاکتورهای همـاوری، درصد تفریخ تخـم، درصد بازمـاندگی لارو و فاصـله بین تخـمریزیهای متوالی در ماهی سورم <em>Heros severus</em> انجام شد. آزمایش با 3 گروه غذایی شامل: تیمار اول یا شاهد شامل غذایکنستانتره بدون افزودن بتائین، تیمار دوم شامل غذایکنستانتره به همراه 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و تیمار سوم شامل غذایکنستانتره به همراه 10 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و هر تیمار با 4 تکرار انجام شد. در این پژوهش 12 جفت ماهی مولد نر و ماده سورم در 12 مخزن شیشهای با حجم 50 لیتر و در دمای 1 ± 28 درجه سانتیگراد حداقل یک ماه قبل از شروع تحقیق نگهداری شدند. غذادهی 2 بار در روز و با فاصله زمانی 8 ساعت صورت گرفت. بیشترین هماوری کاری با میانگین 4/655 عدد تخم در تیمار سوم و بیشترین درصد تفریخ 79/98 و درصد بازماندگی لارو با 58/94 در تیمار دوم مشاهده شد که با تیمار اول (شاهد) اختلاف معنیداری داشت. کمترین فاصله بین تخمریزیهای متوالی با میانگین 31/7 روز نیز در تیمار دوم مشاهده شـد که با تیمار شاهد و تیمار سـوم اختـلاف معنیداری نشان داد (05/0P≤). در نتیجـهگیری کلی میتوان بیان نمود که استفاده از 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا سبب افزایش کارایی تولیدمثل و کاهش مدت زمان لازم برای تخمریزی در ماهی سورم میگردد.https://janb.guilan.ac.ir/article_3159_8143aab3b5a9adac22350ac0a628bb37.pdfدانشگاه گیلانتغذیه آبزیان2980-84994120180321Variation in serum cortisol and glucose levels following acute handling stress in common carp Cyprinus carpio fed by dietary pistachio hull extract (Pistacia vera)تغییرات کورتیزول و گلوکز حاصل از استرس دستکاری حاد در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره پوسته پسته سبز (Pistacia vera)4754316010.22124/janb.2018.3160FAجوادمعتمدی تهرانیدانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهانعیسیابراهیمیدانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهانسید امیر حسینگلیدانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهانفریباشفیعی حسن آبادیدانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهانابراهیممتقیدانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهانJournal Article20170710The purpose of this study was to investigate the effect of dietary pistachio hull extract (PHE) on physiological responses of common carp <em>Cyprinus carpio </em>following handling stress. Fish were fed five experimental diets supplemented with 0, 0.5, 1.5, 4.5, 9 g PHE/kg diet. At the end of the experiment, all fish (n=12) in each tank were subjected to acute handling and air exposure stresses. Obtained results showed that fish fed PHE at 0, 0.5, 1.5 g/kg diet had significant increase (P<0.05) in glucose in comparison with initial time (before subjected to stress). These results indicate that different levels of dietary PHE failed to reduce cortisol levels of serum after stress. According to results, it can be concluded that 1.5 g PHE/kg diet added to the diet has a good effect on response to stress in common carp.هدف از این مطالعه، بررسی اثر رژیم غذایی حاوی عصاره پوست پسته در پاسخ های فیزیولوژیک کپور معمولی تحت دستکاری استرس بود. ماهیان با پنج جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 5/1، 5/4 و 9 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش، تمام ماهیان (12 عدد) در هر مخزن در معرض دستکاری و در هوادهی شدید قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که سطح گلوکز ماهیانی که با صفر، 5/0 و 5/1 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند، در مقایسه با زمان اولیه (قبل از استرس) افزایش معنی داری داشت (05/0>P). همچنین سطوح مختلف عصاره پوست پسته در رژیم غذایی موفق به کاهش سطح کورتیزول سرم بعد از استرس نشد. بر اساس نتایج به دست آمده، عصاره پوسته پسته تاثیر خوبی بر روی پاسخ به استرس خصوصاً بر روی میزان گلوکز داشته و اضافه کردن 5/1 گرم عصاره بر کیلوگرم غذا میتواند برای ماهی کپور مفید باشد.https://janb.guilan.ac.ir/article_3160_418a0b47642ace4973432e894b856046.pdfدانشگاه گیلانتغذیه آبزیان2980-84994120180321Histostructural ontogeny of esophagus in common bream (Abramis brama) during early developmental study using light microscopy and transmission electron microscope (TEM)بررسی ساختار بافت مری در ماهی سیم معمولی Abramis brama در مراحل اولیه تکوین با استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی گذاره (TEM)5564316110.22124/janb.2018.3161FAمحمدرضاصحرائیانگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرزسهیلایگدریگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرزغلامرضارفیعیگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرزآرشزیباییگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، گیلانخوزهمسغرگروه سلولی مولکولی و بافتشناسی، دانشکده زیستشناسی دانشگاه مورسیا، مورسیاJournal Article20170613This study aimed to investigate the histoarchitecture of the esophagus in common bream (<em>Abramis</em> <em>brama)</em> during early development using light microscopy and transmission electron microscope (TEM) from hatching up to day 60 post hatch (DPH). Larvae were sampled randomly every day from hatching time to 6 DPH, on every alternate day from 8 DPH to 20 DPH, every 5 days from 25 DPH to 40 DPH, and two last samples have down at 50 and 60 DPH. Then fish larvae were fixed by immersion in Bouin´s solution and 4% glutaraldehide (pH = 7.4). Results showed that the esophagus differentiated from the anterior part of the alimentary tract at hatching time. At 1 DPH, the esophagus lined by squamous cells and forming a tine tubular structure lined with cubical cells. First goblet cell was observed at 2 DPH in the mucosal layer of the esophagus. At 3 DPH, they showed presence of the various mucosal material. In addition, epithelium of the esophagus changed to columnar cells. The first taste bud was detected at 5 DPH and the main phenomenon was the appearance of a serrated outline of the esophagus apical cells. Longitudinal folds of the esophagus were developed at 8 DPH. No remarkable histological changes were observed till 25 DPH, but the number of the taste buds and goblet cells and their size were increased. From 25 to 60 DPH, low dense of goblet cell, increasing in posterior esophagus region, led to differed histological characteristics with anterior esophagus segment encompassed increasing number of taste buds.در این تحقیق روند تکوین مری ماهی سیم معمولی (<em>Abramis brama</em>) در طی مراحل اولیه توسعه، توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی گذاره تا 60 روز پس از تفریخ بررسی شد. لاروهای این ماهی از زمان تفریخ تا 6 روز بعد از آن به صورت روزانه، از زمان 8 الی 20 روز بعد از تفریخ به صورت یک روز در میان و از زمان 20 الی 40 روز بعد از تفریخ با فاصله زمانی 5 روز نمونه برداری شدند و دو نمونهبرداری آخر در روزهای 50 و 60 بعد از تفریخ انجام شد. سپس این لارو ها در محلول بوئن و گلوتارآلدئید 4% تثبیت شدند. نتایج نشان داد که توسعه مری از بخش جلویی لوله گوارش از زمان تفریخ آغاز میشود. در این زمان، اپیتلیوم مری از نوع بافت پوششی سنگفرشی بود. در یک روز بعد از تفریخ، مری به شکل یک لوله نازک با بافت اپیتلیوم مکعبی تمایز یافت. اولین سلول موکوسی در لایه مخاطی مری در روز دوم بعد از تفریخ، تمایز یافت و از روز سوم بعد از تفریخ، مواد ذخیره ای متنوعی در سلولهای موکوسی مشاهده شد. همچنین، در این روز سلولهای بافت اپیتلیوم به صورت کاملاً استوانهای درآمد. اولین غنچه چشایی در روز پنجم پس از تفریخ مشاهده شد و ایجاد حالت مضرس در رأس لایه مخاطی، اتفاق دیگر این روز بود. در ادامه، چینهای طولی مری در روز هشتم بعد از تفریخ متمایز شدند و پس از آن تا روز 25 پس از تفریخ، تغییر محسوسی در ساختار بافت مری بهجز تغییرات در اندازه، تعداد و سلولها مشاهده نشد. از روز 25 الی 60 روز بعد از تفریخ و با تجمع سلولهای موکوسی در بخش عقبی و سلولهای چشایی در بخش جلویی، بافت مری به دو بخش قابل تفکیک است.https://janb.guilan.ac.ir/article_3161_62f5eb999b86f188d7bf17e8bb664ba7.pdfدانشگاه گیلانتغذیه آبزیان2980-84994120180321The effect of dried algae (powdered chlorella) on growth factors and body composition of rotifer Brachionus plicatilis in comparison of fresh algae (Isochrysis galbana and Nannochloropsis oculata)تأثیر جلبک خشک (کلرلای پودری) بر فاکتورهای رشد و ترکیبات بدنی روتیفر آب شور Brachionus plicatilis در مقایسه با جلبکهای تازه (Isochrysis galbana و Nannochloropsis oculata)6577316210.22124/janb.2018.3162FAاحمداحمدیگروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربینصرالهاحمدی فردگروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربیابراهیم حسیننجد گرامیگروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربیJournal Article20180112Various researches have proved that growth and biochemical content of rotifers can be affected by type and concentration of food. Microalgae as a source of food are essential for the rotifer rearing, especially for its growth, survival, protein, lipid and fatty acids contents. The present study was carried out to compare the effects of dried algae (powdered chlorella) (equivalent weight of fresh algae) on growth factor, and proximate body composition of rotifer <em>Brachionus plicatilis</em> in comparison with fresh algae (<em>Isochrysis galbana</em> and <em>Nannochloropsis oculata</em>) at 5×10<sup>6 </sup>cells/mL. Rotifers were cultured in standard conditions in 500 mL plastic containers with initial density of 30 ind/mL. The results showed that the population growth rate of rotifers fed with<em> I. galbana</em> (5×10<sup>6</sup> cells/mL) was higher than the treatments fed with the chlorella powder and<em> N. oculata </em>(P<0.05). High specific growth rate was in treatment fed with<em> I. galbana</em> (P<0.05), while the lowest was in rotifers fed with powdered chlorella. The protein and lipid contents were significantly higher in rotifers fed with chlorella powder and <em>I. galbana</em>, respectively. The highest DHA and DHA/EPA were significantly found in treatments fed with <em>I. galbana</em>, while the high amount of EPA was significantly showed in treatment fed with <em>N. oculata</em>. The present study showed that fresh algae can be better to create growth in marine rotifer than chlorella powder.تحقیقات مختلف اثبات کرده است که رشد و محتوای بیوشیمیایی روتیفرها میتواند تحت تأثیر نوع غذا تغییر کند. ریز جلبکها به عنوان یکی از منابع غذایی مهم برای کشت روتیفرها به ویژه از لحاظ شاخصهایی نظیر رشد، بقا، میزان پروتئین، چربی و اسیدهای چرب، ضروری هستند. در تحقیق حاضر اثر جلبک خشک کلرلا (معادل وزنی جلبکهای تازه) در مقایسه با جلبکهای تازه ایزوکرایسیس گالبانا و نانوکلروپسیس آکولاتا با غلظت cell/mL 10<sup>6</sup>×5 بر رشد و ترکیبات بدنی روتیفر آب شور بررسی شد. کشت روتیفرها در شرایط استاندارد و در ظروف پلاستیکی 500 میلیلیتری و با تراکم اولیه 30 عدد در میلیلیتر صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان رشد جمعیت روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا (cell/mL10<sup>6</sup>×5) بیش از روتیفرهای تغذیه شده با نانوکلروپسیس و پودر کلرلا است (05/0>P). بیشترین و کمترین نرخ رشد ویژه به ترتیب در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا و پودر کلرلا مشاهده شد (05/0>P). بیشترین محتوای پروتئین در تیمار پودر کلرلا و حداکثر چربی در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا مشاهده شد. میزان اسید چرب غیر اشباع DHA و همچنین نسبت DHA/EPA در روتیفرهای تغذیه شده با جلبک ایزوکرایسیس گالبانا به طور معنیداری بیش از دیگر تیمارها بود، در حالی که میزان EPA در روتیفرهای تغذیه شده با نانوکلروپسیس آکولاتا به طور معنیداری بیش از دیگر تیمـارها بود. بر اساس مطالعه حاضر جلبک خشک کلرلا نمیتواند جایگزین بهتری برای جلبـکهای تازه در ایجاد رشد مناسب روتیفر <em>B. plicatilis</em> باشد. https://janb.guilan.ac.ir/article_3162_02caf072d2d60f7a53de4af9e6bbbb7f.pdf