تأثیر پودر و عصاره الکلی برگ مورینگا Moringa oleifera در جیره غذایی بر عملکرد بیان ژن‌های ایمنی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان

2 مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، تهران، تهران

3 گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان

چکیده

امروزه با توجه به مشکلات متعددی که در زمینه بروز بیماری در مزارع پرورش میگو به­وجود آمده است، به استفاده از مکمل­های غذایی تقویت کننده پاسخ ایمنی و کنترل کننده بیماری­های متداول در پرورش متراکم میگو بسیار توجه شده است. در این راستا در پژوهش حاضر، تأثیر فرمولاسیون جیره پایه با سطوح مختلف تیمارهای پودر برگ مورینگا Moringa oleifera (25، 50 و 100 g/kg)، عصاره (25/0، 5/0و 1 g/kg) و گروه شاهد بدون افزودن مورینگا بر بیان ژن­های ایمنی میگوی سفید غربی Litopenaeus vannamei در قالب هفت تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار، بررسی شد. پس از 8 هفته تغذیه با درصدهای مختلف پودر و عصاره برگ مورینگا، بیان 4 ژن ایمنی شامل a2macroglobulin (a2-M)، Lipopolysaccharide and B1,3- glucan binding protein  (LGBP)،  Peroxinectin (PX) و integrinß با روش Real-time PCR بررسی شد. نتایج اختلاف معنی دار آماری را در میزان بیان ژن های a2-M، LGBP، PX در تمام تیمارها نشان داد (05/0>p). میزان بیان ژن a2-M در تیمارهای عصاره 25/0و 5/0g/kg  و تیمار پودر 25g/kg   برگ مورینگا به طور معنی­دار بیش از دیگر تیمارها بود (05/0>p). بیشترین مقدار بیان ژن LGBP مربوط به تیمار عصاره 5/0 و 1g/kg  برگ مورینگا و بیشترین میزان بیان ژن PX در تیمار عصاره 5/0 و 1g/kg  و تیمار پودر 25g/kg   برگ مورینگا بود که به­ طور معنی­دار بیش از دیگر تیمارها و گروه شاهد مشاهده شد (05/0>p). در مجموع نتایج این تحقیق اثرات مثبت استفاده از 5/0 و 1 g/kg عصاره و 25g/kg   پودر برگ گیاه مورینگا بر عمکرد دستگاه ایمنی در میگوی سفید غربی را نشان داد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effects of dietary Moringa oleifera leaf powder and ethanolic extract on expression function of immune genes of Litopenaeus vannamei

نویسندگان [English]

  • Seyedeh Yalda Baniesmaeeili 1
  • Arash Akbarzadeh 1
  • Gholamhossein Riazi 2
  • Farzin Abdollahi 3
  • Mohamad Niromand 1
1 Department of Fisheries, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Hormozgan, Iran
2 Institute Biochemistry and Biophysics (IBB), University of Tehran, Tehran, Iran
3 Department of Horticulture, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Hormozgan, Iran
چکیده [English]

Nowadays, given the numerous disease problems that have arisen in shrimp farms, the utilization of nutritional supplements to strengthen the immune response and controlling the common diseases in dense shrimp farming have been highly regarded.  So, the present study aimed to investigate the effect of basic diet formulated with different levels of Moringa oleifera leaf powder (25, 50 and 100g/kg) and ethanolic extract (0.25, 0.5 and 1g/kg) in seven treatments each with three replicates on the expression of immune genes in the Pacific white shrimp Litopenaeus vannamei. After 8 weeks, the mRNA expression of four immune genes, including alpha-2-macroglobulin (α2M), Lipopolysaccharide and B1,3-glucan binding protein (LGBP), Peroxinectin (PX) and integrinß, were measured in the hepatopancreas using Real-time PCR technique. The results showed a statistically significant differences in the expression levels of the α2M, LGBP, PX genes in all treatments (p<0.05). The expression level of α2M in treatments of 0.25 and 0.5 g/kg extracts and 25 g/kg Moringa leaf powder were significantly higher than that of the other treatments (p<0.05). The highest levels of LGBP expression were observed in 0.5 and 1g/kg Moringa leaf extract and the highest level of PX gene expression was observed in 0.5 and 1g/kg Moringa leaf extract and 25g/kg Moringa leaf powder treatments, which was significantly higher than other treatments and the control treatment (p<0.05). In conclusion, the results of this study showed the positive effects of using 0.5 and 1 g/kg Moringa leaf extract and 25 g/kg leaf powder on the functioning of the immune system in L. vannamei.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Moringa oleifera
  • Gene expression
  • Shrimp
  • Immune system