بررسی ظرفیت آنتی اکسیدانی در فیل ماهی Huso huso)) پرورشی تغذیه شده با عصاره های پودری سرخارگل (Echinacea purpurea) و سیر (Allium sativum)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 انستیتو خاویاری

2 عضو هیات علمی موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر

3 موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، رشت- ایران

4 محقق انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

10.22124/janb.2024.26542.1233

چکیده

این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات دو نوع عصاره پودری سرخارگل (Echinacea purpurea) و سیر (Allium sativum) بر آنزیم‌های آنتی اکسیدان بچه فیل‌ماهی (Huso huso) پرورشی، طی دوره پرورش دو ماهه صورت پذیرفت. بدین منظور 210 عدد فیل‌ماهی با میانگین وزنی 26/0 ±74/27 گرم به طور تصادفی در 21 وان فایبرگلاس نیم تنی در هفت تیمار مختلف با سه تکرار شامل یک گروه شاهد و سه گروه آزمایشی از مقادیر مختف عصاره پودری سرخارگل (250، 500 و 1000 میلی‌گرم) و سه گروه آزمایشی از مقادیر مختف عصاره پودری سیر (250، 500 و 1000 میلی گرم) در یک کیلوگرم غذا به مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان دوره پرورش میزان آنزیم‌های کاتالاز، GPX، SOD و MDA شش ماهی از هر تیمار مورد مطالعه قرار گرفت. میزان کاتالاز، SOD و MDA سرم خون ماهیان در تیمارها نسبت به شاهد روند افزایش داشته است. میزان کاتالاز در تیمار 5 به شکل معنی‌داری بیشتر از سایر تیمار ها بوده و کمترین میزان کاتالاز در شاهد و تیمار1مشاهده گردید. میزان SOD در تیمارهای 2، 3 5 و 6 به شکل معنی داری بیشتر از سایر تیمار‌ها بوده و کمترین میزان SOD در شاهد مشاهده گردید. میزان MDA در تیمارهای 3 5 و6 به شکل معنی داری بیشتر ازسایر تیمار‌ها بوده و کمترین میزان MDA درشاهد مشاهده گردید. میزان GPX سرم خون ماهیان در تیمارهای 6، 5 و 4 به شکل معنی‌داری بیشتر از سایر تیمار ها بوده و کمترین میزان GPXدر تیمارهای 1، 2 و 3 مشاهده گردید. بر اساس نتایج می‌توان استنباط کرد که تجویز خوراکی عصاره پودری سرخارگل و سیر بر ظرفیت آنتی اکسیدانی بچه فیل‌ماهی پرورشی تأثیر مثبت دارد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Investigation of antioxidant capacity in farmed beluga (Huso huso) fry fed with Echinacea purpurea and garlic (Allium sativum) powder extracts

نویسندگان [English]

  • Forouzan Bagherzadeh Lakani 2
  • Jalil Jalilpoor 3
  • Mehdi Masoumzadeh 4
2 Department of Health and Fish Diseases, International Sturgeon Research Institute, Rasht, Iran
3 International Sturgeon Research Institute/ Rasht-Iran
4 Researcher- International Sturgeon Research Institute
چکیده [English]

This study was performed to evaluate the effects of two types of powdered extract echinacea (Echinacea purpurea) and garlic (Allium sativum) on antioxidant capacity of farmed beluga Huso huso fry during a two-month period. For this purpose, 210 fry with an average weight of 27.74 ± 0.26 g were randomly placed in 21 500-Litre fiberglass tank in seven different treatments with three replications, including a control group and three experimental groups of different amounts of Echinacea powder extract (250, 500 and 1000 mg/kg) and three experimental groups of different amounts of garlic powder extract (250, 500 and 1000 mg/kg) were studied for 8 weeks. At the end of experiment, the amount of catalase, GPX, SOD and MDA enzymes was meseared in six fish per treatment. The amount of catalase, SOD and MDA in the blood serum in the treatments increased compared to the control. The amount of catalase in treatment 5 was significantly higher than other treatments and the lowest amount of catalase was observed in control and treatment 1. The amount of SOD in treatments 2, 3, 5 and 6 was significantly higher than other treatments and the lowest amount of SOD was observed in the control. The amount of MDA in treatments 3, 5 and 6 was significantly higher than other treatments and the lowest amount of MDA was observed in the control. The amount of GPX in fish blood serum in treatments 6, 5 and 4 was significantly higher than other treatments and the lowest amount of GPX was observed in treatments 1, 2 and 3. Based on the observed results, it can be concluded that the oral administration of the powdered extract of echinacea and garlic has a positive effect on the antioxidant capacity of farmed beluga fry.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Sturgeon
  • Antioxidant enzymes
  • Medicinal plants
  • Nutrition
  • Food additive