per
دانشگاه گیلان
تغذیه آبزیان
2980-8499
2017-03-21
3
1
1
11
2241
Research Paper
تأثیر سطوح مختلف محدودیت غذایی بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن لارو ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در دو محیط آبی
Effect of different levels of feed restriction on growth performance and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) larvae cultured in two different water circumstances
حسین آدینه
adineh.h@gmail.com
1
حجت الله جعفریان
hojat.jafaryan@gmail.com
2
مهدی سلطانی
msoltani@ut.ac.ir
3
محمد فرهنگی
s.farhangi@yahoo.com
4
سمیرا جعفریان
samira.jafarian@gmail.com
5
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستان
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستان
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستان
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستان
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات دورههای کوتاه مدت محرومیت غذایی بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن لارو ماهی قزلآلای رنگین کمان پرورش یافته در سطوح شوری 5/0 گرم در لیتر (آب شیرین) و 95/1 گرم در لیتر (لب شور) بود. لاروهای ماهی با میانگین وزن 10 ± 300 میلیگرم به مدت 40 روز تحت سه رژیم غذایی شامل یک گروه با تغذیه پیوسته (شاهد) و دو گروه دیگر S2 + F5 و S2 + F2 (F: تغذیه و S: گرسنگی) قرار گرفتند. نتایج عملکرد رشد نشان داد که تفاوت معنیدار آماری بین تیمارهای مختلف وجود دارد (05/0P<). بیشترین وزن نهایی در تیمار شاهد با تغذیه مستمر (13/23 ± 47/1935میلیگرم) به دست آمد. نتایج نشان داد که نسبت کارایی پروتئین، چربی و انرژی لاشه به طور معنیداری در تیمار شاهد در مقایسه با تیمارهای آزمایشی ارتقاء یافته است (05/0P˂). بیشترین میزان نسبت کارایی پروتئین، چربی و انرژی در تیمار شاهد به ترتیب 70/1، 26/5 و 56/0 بود. در پایان آزمایش، آنالیز ترکیبات بیوشیمیایی بدن انجام شد. بیشترین میزان پروتئین خام در تیمار شاهد به میزان 65/74% و کمترین آن در تیمار S2 +F2 به میزان 72/59% به دست آمد. نتایج نشان داد محرومیت غذایی در مرحله لاروی پرورش، اثر منفی بر عملکرد رشد و ترکیبات بدن دارد.
The aim of this study was to investigate the effects of short term starvation periods on growth, feed efficiency and chemical composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) larvae cultured at two salinity levels; 0.5 ppt (fresh water) and 1.95 ppt (brackish water). Fish larvae averaged 300 ± 10 mg in weight were exposed to three different feeding regimes for 40 days: one group (control) which continuously fed and the two other groups including T1 (5 days feed + 2 days starvation) and T2 (2 days feed + 2 days starvation). The growth performance results indicated that there are significant differences (P<0.05) between the treatments. The maximum body weight (1935.47 mg) was obtained in control group. These results indicate that protein, lipid and energy efficiency ratio in control group were significantly enhanced in comparison with T1 and T2 (P<0.05). The highest PER, LER and EER amounts (1.70, 5.26 and 0.56, respectively) were also obtained in control. Body composition was also analyzed at the end of the experiment. The highest and lowest crude protein levels were obtained in control (74.65%) and T2 (59.72%), respectively. The results showed that food deprivation has a negative impact on the growth performance and body composition in the fish larval stage.
https://janb.guilan.ac.ir/article_2241_8c84b40fac80867b6db2827a992c4ef2.pdf
لارو ماهی قزلآلا
محرومیت غذایی
شوری آب
رشد
ترکیبات شیمیایی بدن
Fish larvae
Starvation
Water salinity
Growth
Chemical composition
per
دانشگاه گیلان
تغذیه آبزیان
2980-8499
2017-03-21
3
1
13
24
10.22124/janb.2017.3152
3152
Research Paper
مقایسه فصلی آنزیم های کبدی و پارامترهای خونی فیل ماهیان پرواری در پن
Seasonal comparative of blood factors in farmed Beluga (Huso huso) in pen culture
مینا رنگرز
mina.rangraz@gmail.com
1
حجت الله جعفریان
hojat.jafaryan@gmail.com
2
کیاوش گلزاریان پور
kiavash.pro@gmail.com
3
سید مصطفی عقیلی نژاد
aghilinejad@yahoo.com
4
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستان
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستان
مدیریت ماهیان خاویاری استان گلستان
این پژوهش به منظور ارزیابی فاکتورهای خونی فیل ماهیان 3 تا 4 ساله پرورشی در پن در مرکز صید و فراوری آشوراده (چالاشت) واقع در حوضه جنوبی دریای خزر، در فصول مختلف سال طراحی و انجام شد. به این منظور، نمونه برداری از خون 10 قطعه فیل ماهی پرورشی در هر فصل از هر یک از پنهای تحت مطالعه (سه عدد پن) با وزن متوسط (g 32/757 ± 01/2698) و میانگین طول کل ( cm53/5 ± 98/77) انجام و میزان آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، آلکـالین فسفاتاز و تعداد کل یاختههـای قرمز و تعداد کل یاختههای سفید، هماتوکریت و هموگلوبین، شاخـصهای یاختههای قرمز در فصول مختلف سال اندازهگیری (از پاییز 1393 تا تابستان 1394) شد. نتایج نشان داد تفاوت معنیداری در سطوح آنزیمها در فصول مختلف وجود داشت (05/0>P). پایینترین میزان فعالیت آنزیمهای آمینوتراسفرازی و آلانین آمینوترانسفراز در فصل پاییز مشاهده گردید. به استثنای متوسط غلظت هموگلوبین ذرهای که در بهار در بالاترین حد قرار داشت، مابقی پارامترهای خونی ذکر شده در پاییز به بالاترین میزان خود قرار داشتند. تعداد گلبولهای سفید (3mm/103× 35/0 ± 67/6)، گلبولهای قرمز (3mm/106 × 01/0 ± 97/0) و مقادیر هموگلوبین (g/dL 15/0 ± 96/6) در فصل زمستان و سطوح هماتوکریت (62/0 ± 80/21%)، متوسط حجم سلول قرمز و متوسط هموگلوبین ذرهای بهترتیب fL 87/3 ± 50/187 و pg/cell 45/1 ± 36/63 در بهار پایین بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که شاخصهای خونی در فصلهای مختلف دارای نوسان بوده، میتواند به عنوان شاخصهای سلامت در این ماهیان مدنظر قرار گیرد.
This study designed to evaluate blood parameters of 3-4 years Huso huso on pen in the center of the fishing and processing Ashuradeh (Chalasht) from the Gorgan Bay in different seasons.Blood samples from 10 Huso huso withaverage weight2698.01 ± 757.32 g and length 77.98 ± 5.53 cm were collected in each season (autumn 2014 to summer 2015) and activity of alanine transaminase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), alkaline phosphatase (ALP) and variation in hematological parameters such as hemoglobin, erythrocyte count, leucocytes count, hematocrit, mean corpuscular volume (MCV), mean corpuscular hemoglobin (MCH) and mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC) in the blood samples of fish were measured in each season. There is significant difference in the enzymes levels were observed. (P<0.05). The lowest activity of aminotransferases and alanine aminotransferase were also observed in autumn. With the exception of mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC) that was the highest in the spring, the other blood parameters mentioned were highest in the autumn. The number of WBC (6.67 ± 0.35×103 mm3), RBC (0.97 ± 0.01×106 mm3) and hemoglobin values (6.96 ± 0.15 g/dl) had its lowest level in winter. But the levels of hematocrit (%21.80 ± 0.62), hemoglobin, MCV and MCH values respectively 187.50 ± 3.87 fL and 63.36 ± 1.45 pg/cell showed the lowest level in spring. The results of this study showed seasonal variations effect on haematological parameters in Huso huso and should be considered when these parameters are utilized to evaluate fish health status.
https://janb.guilan.ac.ir/article_3152_a7cd787278bed0db346e3842f9df0384.pdf
دریای خزر
تغییرات فصول
خون شناسی
آنزیمهای کبدی
فیل ماهی (Huso huso)
Caspian Sea
Seasonal variations
Hematology
Liver Enzymes
Huso huso
per
دانشگاه گیلان
تغذیه آبزیان
2980-8499
2017-03-21
3
1
25
34
10.22124/janb.2017.3153
3153
Research Paper
تأثیر سرخ کردن عمیق با روغنهای گیاهی بر میزان فلزات سنگین، مواد معدنی و ویتامین-های فیلههای ماهی آمور Ctenopharyngodon idella
Effect of deep-frying with plant oil on heavy metal, mineral and vitamins contents of grass carp Ctenopharyngodon idella fillets
سارا گل گلی پور
1
آی ناز خدانظری
khodanazari@yahoo.com
2
کمال غانمی
kamalghanemi@yahoo.com
3
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، خوزستان
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، خوزستان
گروه شیمی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، خوزستان
در مطالعه حاضر، تأثیر سرخ کردن عمیق با روغنهای گیاهی بر میزان فلزات سنگین، مواد معدنی و ویتامینهای ماهی آمور مورد مطالعه قرار گرفت. روغنهای گیاهی مختلف (روغن زیتون، روغن هسته انگور و روغن ذرت) برای سرخ کردن عمیق فیلههای ماهی آمور استفاده گردید. فیلههای سرخ شده بیشترین میزان سرب را داشتند. میزان کروم و نیکل در فیله ماهی آمور سرخ شده کاهش معنیداری را نشان ندادند. غلظت کبالت و کادمیوم در تیمارهای خام و سرخ شده زیر محدودهی تشخیص میباشد. مقدار سدیم در فیلههای سرخ شده با روغن زیتون بیشتر از سایر تیمارها بود. مقدار پتاسیم فیلههای سرخ شده در مقایسه با فیلههای خام کاهش یافتند. میزان کلسیم و آهن فیلههای نمونه خام و سرخ شده تفاوت معنیداری را نشان ندادند. مقدار منیزیم در فیله سرخ شده با روغن هسته انگور و مقدار منگنز، مس و روی در فیله سرخ شده با روغن زیتون کاهش یافتهاند (05/0>P). مقدار ویتامین A در فیلههای سرخ شده افزایش یافت. میزان ویتامین D در نمونههای خام و سرخ شده با روغنهای مختلف با یکدیگر اختلاف معنیدار نشان ندادند. مقدار ویتامین B1 و B3 در فیلههای سرخ شده با روغنهای گیاهی کاهش معنیداری داشتند (05/0>P). بررسی خواص کیفی نشان داد که روغن ذرت بهترین روش سرخ کردن عمیق میباشد.
In the present study, the influence of deep-frying with plant oil on the amount of heavy metals, minerals and vitamins grass carp were studied. Different plant oils (corn oil, grape seed oil and olive oil) were used for deep-frying of grass carp fillets. Fried fillets had higher pb content. Cr and Ni contents of fried grass carp fillet decreased significantly. Co and Cd contents in raw and fried treatments were below the limits of detection. Na content of fried fillets with olive oil was higher than the other treatments. K content of fried fillets decreased in comparison with raw fillet. There was no significant difference in the Ca and Fe contents of fillet between raw and fried samples. Mg content in fried fillet with grape seed oil and Mn, Cu and Zn contents in dried fillet with olive oil decreased (P<0.05). Vitamin A content in fried fillets increased. Vitamin D content in different samples of raw and fried in oil did not show significant differences. Vitamin B1 and B3 contents in the fried fillets in plant oil decreased significantly (P<0.05). Considering the quality properties showed that corn oil is the best deep-frying.
https://janb.guilan.ac.ir/article_3153_c875bcbaaf57cb09809baa90508b245e.pdf
ماهی آمور
سرخ کردن عمیق
روغن گیاهی
خصوصیات کیفی
Grass carp
Deep-frying
Plant oil
Quality properties
per
دانشگاه گیلان
تغذیه آبزیان
2980-8499
2017-03-21
3
1
35
45
10.22124/janb.2017.3154
3154
Research Paper
ارزیابی خواص ضدباکتریایی عصاره الکلی و اتری جلبک Scenedesmus dimorphus بر گونه-های باکتریهای Micrococcus luteus و Aeromonas hydrophila
Evaluation of antimicrobial properties of diethyl ether and methanol extracts of Scenedesmus dimorphus against bacterial Micrococcus lutesus and Aeromonas hydrophila
زهرا حبیبی
z.habibi91@yahoo.com
1
جاوید ایمان پور نمین
2
زهره رمضانپور
zohreh66@gmail.com
3
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، گیلان
هدف از این مطالعه تعیین خواص ضدباکتریایی موجود در عصارههای الکلی و اتری (دیاتیلاتر و متانولی) جلبکScenedesmus dimorphusعلیه باکتری گرم مثبت Micrococcus luteusو باکتری گرم منفیAeromonas hydrophila بود. این جلبک به صورت خالص کشت داده شده و پس از تأمین حجم مناسب جلبک، عصارههای دیاتیلاتر و متانولی آن با استفاده از روش انتشار در آگار استخراج گردید. ارزیابی خاصیت ضدباکتریایی با استفاده از روش چاهک انجام شد. در این مطالعه از دو تیمار دیاتیل اتر و متانول با سه تکرار استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که عصاره متانولی جلبک S. dimorphus (50، 100 و 200 میلیگرم در لیتر) دارای خاصیت مهارکنندگی علیه باکتریهای M. luteus وA. hydrophila با هاله عدم رشد به ترتیب در دامنه 11-13 و 13-21 میلیمتر بود. در مورد عصاره دیاتیل اتر (50، 100 و 200 میلیگرم در لیتر) نیز هاله عدم رشد در دامنه 7/23-9 و 3/6-6/21 میلیمتر مشاهده شد. برای شناسایی ترکیبات موجود در عصارهها گاز- کروماتوگرافی عصارههای متانولی و دیاتیلاتری انجام شد و نتایج نشان داد که بیشترین ترکیبات در عصارههای متانولی و دیاتیلاتری، هیدروکربنها و استرها با غلظت مؤثر 200 بودند. عصاره اتری بر باکتری گرم مثبت و عصاره متانولی بر باکتری گرم منفی بیشترین تأثیر را داشت. این نتایج حضور ترکیبات ضد باکتریایی را علیه این دو گونه باکتری در جلبک S. dimorphus نشان میدهد.
Antimicrobial properties of diethyl ether and methanol extracts of algae Scenedesmus dimorphus against Gram positive bacterium Micrococcus lutesus and Gram negative becterium, Aeromonas hydrophila were evaluated. The algae was pure cultured and once the required volume and number of cells achieved coli using agar well diffusion method diethylether and hexane extracts of the algae cells were extracted. Antibacterial properties of the extracts were evaluated using well diffusion method. The results showed inhibitory activities of methanol and ether extracts of Scenedesmus dimorphus against M. luteus and A. hydrophila with 11-13 mm and 13-21 mm diameters of inhibition zone, respectively. In case of diethyl ether extracts also the inhibitory activity observed with diamaters of inhibition zone in the range of 9-23.7 mm and 21.6-6.3 mm respectively against M. luteus and A. hydrophila. Gas chromatography mass spectrophotometry was used to identify different substances within diethyl ether and methanol extracts with hydrocarbon and ester with highest perentage among other substances. The results confirmed antimicrobial activities of extracts from S. dimorphus against bacteria used in this study.
https://janb.guilan.ac.ir/article_3154_34da8def5f0edf871189b5127c07a487.pdf
ریزجلبک
ضدباکتری
عصاره
باکتری گرم مثبت
باکتری گرم منفی
Microalgae
Antibacterial
Extract
Gram-positive bacterium
Gram-negative bacterium
per
دانشگاه گیلان
تغذیه آبزیان
2980-8499
2017-03-21
3
1
47
54
10.22124/janb.2017.3155
3155
Research Paper
ارزیابی پارامترهای کیفی و بیوشیمیایی برگر ماهی تهیه شده از خاروماهی باله سفید (Chirocentrus nudus Swainson, 1839) طی نگهداری در شرایط انجماد (18- درجه سانتیگراد)
Evaluation of quality and biochemical parameters of produced fish burger of white fin wolf-herring (Chirocentrus nudus Swainson, 1839) during frozen storage (-18 °C)
مهران یاسمی
1
بهروز محمدزاده
behrooz9@gmail.com
2
مهران پارسا
mehranparsa85@yahoo.com
3
موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، تهران
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان
به منظور فرآوری ماهی خاروی باله سفید (Chirocentrus nudus)، برگر ماهی با استفاده از دو فرمولاسیون الف (فرمولاسیون استاندارد) و فرمولاسیون ب (فرمولاسیون پیشنهادی) تهیه شد. بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی حسی برگر ماهی شامل ارزیابی صفات رنگ و شکل ظاهری، قوام بافت، طعم، مزه و بو، برگر حاصل از فرمولاسیون الف نسبت به فرمولاسیون ب مقبولیت بالاتری کسب نمود، لذا جهت نگهداری در سردخانه و در دمای 18- درجه سانتیگراد انتخاب گردید. آزمایشات شیمیایی و میکروبی در زمانهای صفر و پس از 5، 10، 15، 20، 25 و30 روز نگهداری در دمای 18- درجه سانتیگراد انجام گردید. نتایج نشان داد که مقدار پراکسید در 15 روز اول نگهداری از 1/0 به 4/2 میلی اکی والان در 1000 گرم رسید و سپس در روز 30 به 2 میلی اکی والان در 1000 گرم رسید. مقدار مجموع بازهای نیتروژنی فرار در زمان صفر 4/8 میلیگرم نیتروژن در 100 گرم نمونه بود که در انتهای دوره نگهداری به 21 میلیگرم نیتروژن در 100 گرم نمونه رسید. شمار کل باکتریها از میزان log cfu/g 72/6 در روز صفر به میزان log cfu/g 85/3 در انتهای دوره نگهداری کاهش یافت. بررسی پارامترهای کیفی نشان داد که در پایان 30 روز نگهداری در شرایط انجماد (18- درجه سانتیگراد) این محصول با کیفیت مناسب قابل مصرف میباشد.
In order to processing white fin wolf-herring (Chirocentrus nudus), fish burger prepared using two formulas; standard (A) and proposed (B). According to the results of sensory assessment of fish burger including physical indexes such as color and appearance, consistency of tissue, taste, flavor and smell, fish burger A obtained higher acceptance than the fish burger B, therefore fish burger A selected to storage in frozen condition. Chemical and microbial experiments were conducted in zero time and after 5, 10, 15, 20, 25 and 30 days of storage at -18 °C. Results showed that peroxide value (PV) increased to 2.4 meq O2 per kg meat until fifteenth day, and then decreased to 2 meq O2 per kg meat in final storage period (30 days). The value of total volatile nitrogen (TVN) was 8.4 mg TVB-N per 100 g flesh in zero time and reached to 21 mg TVB-N per 100 g flesh at the end of the storage period. The total count of bacteria decreased from 6.75 log cfu/g in zero time to 3.85 log cfu/g at the end of the storage period. Investigation of quality parameters showed that this product is consumable with good quality at the end of 30 days of storage in freezing condition (-18 °C).
https://janb.guilan.ac.ir/article_3155_095729fb13cc311612b3863f119ab760.pdf
خاروی باله سفید
برگر ماهی
پارامترهای کیفی
ارزیابی حسی
انجماد
White fin wolf-herring
Fish burger
Quality parameters
Sensory evolution
Freezing storage
per
دانشگاه گیلان
تغذیه آبزیان
2980-8499
2017-03-21
3
1
59
70
10.22124/janb.2017.3156
3156
Research Paper
محتوای اسیدهای چرب در ماهی کوتر ساده (Sphyraena jello) و کوتر دم زرد (Sphyraena flavicauda) در فصول پاییز و بهار
The fatty acid profile of Pickhandle barracuda (Sphyraena jello) and Yellowtail barracuda (Sphyraena flavicauda) in autumn and spring
علی طاهری
taherienator@gmail.com
1
اسحاق ابراهیمزاده اله آباد
2
میر مهدی زاهدی
idm.m.zahedi@gmail.com
3
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان
گروه اقیانوسشناسی شیمیایی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان
بررسی ترکیب تغذیهای غذاهای دریایی به جهت توصیه غذایی مهم است. لذا در تحقیق حاضر اسیدهای چرب در ماهی کوتر بررسی شد. ماهی کوتر ساده و دم زرد در پاییز و بهار از دریای عمان صید و پس از استخراج چربی و آمادهسازی پروفیل اسیدهای چرب سنجش شد. سپس شاخصهای سلامت چربی محاسبه شد. اسیدهای چرب اشباع در هر دو گونه در فصل بهار بیش از پاییز بـود (05/0>P). بیشترین مـیزان اسیـدهای چــرب تک غیراشبـاع در فصــل پاییز دیـده شد (05/0>P). مجمــوع EPA + DHA در ماهی کوتر ساده و کوتر دم زرد در فصل بهار کمترین و در فصل پاییز بیشترین بود (05/0<P). اسیدهای چرب امگا 3 در فصل پاییز در هر دو گونه بالاترین مقدار را به خود اختصاص می داد و اختلاف معنیداری با فصل بهار در هر دو گونه داشت (05/0>P). شاخص ترومبوژنز در بهار در کوتر ساده بالاترین مقدار بود (24/0 ± 62/0) و با فصل پاییز و نتایج هر دو فصل کوتر دم زرد اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). چون فصل تخمریزی این دو گونه در بهار تا تابستان است، اختلافات مشاهده شده میتواند به دلیل نیازهای جنسی ماهی باشد.
Biochemical composition of seafood is important in order to present some nutrition recommendations. In this study, the fatty acid composition of barracuda was investigated. Pickhandle barracuda (Sphyraena jello) and Yellowtail barracuda (Sphyraena flavicauda) were caught in autumn and spring from the Oman Sea during 2015 Total saturated fatty acids (SFAs) in both species were higher in spring (P<0.05) than in autumn. The most monounsaturated fatty acids (MUFA) were found in autumn (P<0.05). Sum of EPA + DHA was the least in spring, while highest in autumn. The omega 6 content in the Pickhandle barracuda in autumn did not show any significant difference in comparison with that of Yellowtail barracuda in spring (P>0.05). The most omega 3 fatty acid in both species was observed in specimens caught in autumn and had a significant difference with that of the spring (P<0.05). The maximum n-3/n-6 ratio was found in Pickhandle barracuda in spring (9.33 ± 0.53). Thrombogenecity index in Pickhandle barracuda in spring was the highest (0.62 ± 0.24) (P<0.05). Barracuda spawning starts from spring through summer, so, significant differences in the biochemical content may be due to the sexual requirements and also the nutrition conditions as well as the availability of food items. In conclusion, both barracudas are valuable in the human health nutrition especially in adults.
https://janb.guilan.ac.ir/article_3156_84ea7a93288ea8a5fb897f3800ecec24.pdf
ماهی کوتر ساده
ماهی کوتر دم زرد
اسید چرب
ترومبوژنز
آتروژنز
Pickhandle Barracuda
Yellowtail Barracuda
fatty acid
Thrombogenesis