%0 Journal Article %T تأثیر سطوح مختلف محدودیت غذایی بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن لارو ماهی قزل‌آلای ‌رنگین ‌کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در دو محیط آبی %J تغذیه آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2980-8499 %A آدینه, حسین %A جعفریان, حجت الله %A سلطانی, مهدی %A فرهنگی, محمد %A جعفریان, سمیرا %D 2017 %\ 03/21/2017 %V 3 %N 1 %P 1-11 %! تأثیر سطوح مختلف محدودیت غذایی بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن لارو ماهی قزل‌آلای ‌رنگین ‌کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در دو محیط آبی %K لارو ماهی قزل‌آلا %K محرومیت غذایی %K شوری آب %K رشد %K ترکیبات شیمیایی بدن %R %X هدف از این مطالعه، بررسی اثرات دوره­های کوتاه مدت محرومیت غذایی بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن لارو ماهی قزل‌آلای رنگین کمان پرورش یافته در سطوح شوری 5/0 گرم در لیتر (آب شیرین) و 95/1 گرم در لیتر (لب شور) بود. لاروهای ماهی با میانگین وزن 10 ± 300 میلی­گرم به مدت 40 روز تحت سه رژیم غذایی شامل یک گروه با تغذیه پیوسته (شاهد) و دو گروه دیگر S2 + F5 و S2 + F2 (F: تغذیه و S: گرسنگی) قرار گرفتند. نتایج عملکرد رشد نشان داد که تفاوت معنی­دار آماری بین تیمارهای مختلف وجود دارد (05/0P<). بیشترین وزن نهایی در تیمار شاهد با تغذیه مستمر (13/23 ± 47/1935میلی­گرم) به دست آمد. نتایج نشان داد که نسبت کارایی پروتئین، چربی و انرژی لاشه به­ طور معنی­داری در تیمار شاهد در مقایسه با تیمارهای آزمایشی ارتقاء یافته است (05/0P˂). بیشترین میزان نسبت کارایی پروتئین، چربی و انرژی در تیمار شاهد به ترتیب 70/1، 26/5 و 56/0 بود. در پایان آزمایش، آنالیز ترکیبات بیوشیمیایی بدن انجام شد. بیشترین میزان پروتئین خام در تیمار شاهد به میزان 65/74% و کمترین آن در تیمار S2 +F2 به میزان 72/59% به دست آمد. نتایج نشان داد محرومیت غذایی در مرحله لاروی پرورش، اثر منفی بر عملکرد رشد و ترکیبات بدن دارد.  %U https://janb.guilan.ac.ir/article_2241_8c84b40fac80867b6db2827a992c4ef2.pdf