%0 Journal Article %T شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره‌های سرخارگل (Echinacea angustifolia) و مرزنجوش (Origanum majorana) %J تغذیه آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2980-8499 %A ستوده, ابراهیم %A مردانی, فاطمه %A جعفری, مرضیه %A حبیبی, حسن %A مرادیان, سید حسین %D 2018 %\ 03/21/2018 %V 4 %N 1 %P 1-12 %! شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره‌های سرخارگل (Echinacea angustifolia) و مرزنجوش (Origanum majorana) %K قزل‌آلای رنگین کمان %K مرزنجوش %K سرخارگل %K عملکرد رشد %K گیاهان دارویی %R 10.22124/janb.2018.3157 %X این مطالعه به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف عصاره‌های سرخارگل (Echinacea angustifolia) و مرزنجوش (Origanum majorana) بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام گرفت. هفت جیره آزمایشی حاوی صفر (برای گروه کنترل)، 1/0، 2/0 و 4/0 درصد سرخارگل و 1/0، 2/0 و 4/0 درصد مرزنجوش تهیه گردید. بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 3/0± 6/2 گرم به صورت تصادفی به 7 گروه (در 3 تکرار) تقسیم و به مدت 4 هفته با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش، شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی محاسبه گردید. درپایان آزمایش شاخص‌های رشد و تغذیه‌ای مانند نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، درصد افزایش وزن بدن، کارایی غذایی، میانگین وزن نهایی و کارایی پروتئین به طور معنی­داری تحث تأثیر سطوح مختلف عصاره‌های این گیاهان قرار گرفتند (05/0>P). تیمارهای مورد آزمایش هیچ گونه تأثیر معنی­داری بر روی طول نهایی و ضریب چاقی نداشتند (05/0P). با توجه پارامترهای رشد و تغذیه‌ای در این آزمایش، می‌توان گفت که میزان 2/0 درصد عصاره سرخار گل و 1/0 درصد مرزنجوش در جیره می‌توانند موجب بهبود عملکرد رشد این ماهی شوند. %U https://janb.guilan.ac.ir/article_3157_9ea702e09c2068b2aeb3364c9e36e542.pdf