%0 Journal Article %T تاثیر بتائین جیره بر عملکرد تولید‌مثلی مولدین نر و ماده سورم (Heros severus) %J تغذیه آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2980-8499 %A موسوی ثابت, سید حامد %A حیدری, عادله %A سلحشوری, المیرا %D 2018 %\ 03/21/2018 %V 4 %N 1 %P 37-45 %! تاثیر بتائین جیره بر عملکرد تولید‌مثلی مولدین نر و ماده سورم (Heros severus) %K ماهی سورم %K بتائین %K جیره %K هماوری %K درصد تفریخ تخم %K بازماندگی لارو %R 10.22124/janb.2017.3159 %X این مطالعه با هـدف تاثیر ­­بتائین جیره بر فاکتورهای همـاوری، درصد تفریخ تخـم، درصد بازمـاندگی لارو و فاصـله بین تخـم­­ریزی­های متوالی در ماهی سورم Heros severus انجام شد. آزمایش با 3 گروه غذایی شامل: تیمار اول یا شاهد شامل غذای­کنستانتره بدون افزودن بتائین، تیمار دوم شامل غذای­کنستانتره به همراه 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و تیمار سوم شامل غذای­کنستانتره به همراه 10 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و هر تیمار با 4 تکرار انجام شد. در این پژوهش 12 جفت ماهی مولد نر و ماده سورم در 12 مخزن شیشه­ای با حجم 50 لیتر و در دمای 1 ± 28 درجه سانتی­گراد حداقل یک ماه قبل از شروع تحقیق نگهداری شدند. غذادهی 2 بار در روز و با فاصله زمانی 8 ساعت صورت گرفت. بیش­ترین هماوری کاری با میانگین 4/655 عدد تخم در تیمار سوم و بیشترین درصد تفریخ  79/98 و درصد بازماندگی لارو با 58/94 در تیمار دوم مشاهده شد که با تیمار اول (شاهد) اختلاف معنی­داری داشت. کمترین فاصله بین تخم­ریزی­های متوالی با میانگین 31/7 روز نیز در تیمار دوم مشاهده شـد که با تیمار شاهد و تیمار سـوم اختـلاف معنی­داری نشان داد (05/0P≤). در نتیجـه­گیری کلی می­توان بیان نمود که استفاده از 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا سبب افزایش کارایی تولیدمثل و کاهش مدت زمان لازم برای تخم­ریزی در ماهی سورم می­گردد. %U https://janb.guilan.ac.ir/article_3159_8143aab3b5a9adac22350ac0a628bb37.pdf