%0 Journal Article %T ارزیابی عملکرد رشد، ترکیب بدن و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با باکتری Lactobacillus rhamnosus ریزپوشانی شده %J تغذیه آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2980-8499 %A عابدیان کناری, عبدالمحمد %A هوشیار, یلدا %A گندمی, حسن %A پاک نژاد, حامد %D 2019 %\ 03/11/2019 %V 4 %N 2 %P 79-90 %! ارزیابی عملکرد رشد، ترکیب بدن و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با باکتری Lactobacillus rhamnosus ریزپوشانی شده %K Lactobacillus rhamnosus %K ریزپوشانی %K رشد %K لاشه %K شاخص های خون %K قزل آلای رنگین کمان %R 10.22124/janb.2019.13661.1064 %X تحقیق حاضر به منظور ارزیابی تأثیر پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus ریزپوشانی شده با آلژینات و نشاسته مقاوم ذرت پوشش داده شده با کیتوزان، بر شاخص­های رشد، ترکیب شیمیایی لاشه و شاخص­های خونی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. ماهی قزل­آلای رنگین­کمان با میانگین وزنی 32/0 ± 49/19 گرم به مدت 60 روز با جیره­های غذایی شامل پروبیوتیک ریزپوشانی شده، پروبیوتیک آزاد، جیره حاوی دانک بدون باکتری (کنترل مثبت) و جیره شاهد فاقد پروبیوتیک تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان ضریب رشد، درصد افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در بین گروه­ها دارای اختلاف معناداری بود و در گروه دریافت کننده پروبیوتیک ریزپوشانی شده، بهترین نتایج حاصل شد (05/0p<). حداکثر پروتئین و چربی لاشه در تیمار دریافت کننده L. rhamnosus ریزپوشانی شده و حداکثر خاکستر لاشه در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0p<). مقدار هماتوکریت و هموگلوبین در تیمار دریافت­کننده پروبیوتیک ریزپوشانی­شده، بیش از گروه شاهد بود. در تعداد گلبول­های سفید و قرمز خون تفاوت معنـاداری مشاهده نشد (05/0p>). نتایج نشان می­دهد که ریزپوشـانی باکتری L. rhamnosus می­تواند منجر به بهبود رشد، ترکیب بدن و برخی شاخص­های خونی در ماهی قزل آلای رنگین کمان شود. %U https://janb.guilan.ac.ir/article_3660_6dc4f99487f16a3317b0b5c4ccf7faf5.pdf