%0 Journal Article %T تاثیر جیره حاوی کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و قابلیت هضم مواد مغذی در بچه فیل ماهی (Huso huso) %J تغذیه آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2980-8499 %A خوش باور رستمی, مهسا %A اورجی, حسین %A خوش باور رستمی, حسینعلی %A یگانه, سکینه %A کرامت, عبدالصمد %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 5 %N 1 %P 1-14 %! تاثیر جیره حاوی کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و قابلیت هضم مواد مغذی در بچه فیل ماهی (Huso huso) %K فیل ماهی %K کنجاله کانولا %K مایکروویو %K قابلیت هضم %R 10.22124/janb.2019.13966.1067 %X اثرات جیره­های حاوی کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر عملکرد رشد و تغذیه، ترکیب لاشه و قابلیت هضم مواد­ مغذی در بچه فیل­ماهی (Huso huso) با وزن اولیه 43/1 ± 18/31 گرم، طی یک پژوهش 8 هفته‌ای و در قالب یک طرح فاکتوریل 4 × 2 با 8 تیمار، هر یک با  3 تکرار بررسی شد. تیمارها عبارت بودند از تیمار 1: 20% کنجاله کانولا بدون پرتوتابی، تیمار 2، 3 و 4 به ترتیب: 20% کنجاله کانولا پرتوتابی شده با دوز 800 وات در 5 دقیقه، 10 و 15 دقیقه، تیمار 5: 40% کنجاله کانولا بدون پرتوتابی، تیمار 6، 7 و 8 به ­ترتیب: 40% کنجاله کانولا پرتوتابی شده با دوز 800 وات در 5، 10 و 15 دقیقه. نتایج نشان داد تاثیر جیره حاوی کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر میزان وزن نهایی، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذا و رشد روزانه در فیل ماهی معنی­دار بود (05/0p<). بیشترین وزن نهایی، درصد افزایش وزن، رشد روزانه و نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار 4 و کمترین وزن نهایی، درصد افزایش وزن، رشد روزانه و نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار 5 بود (05/0)، اما بر میزان خاکستر لاشه اختلاف معنی­دار بود (05/0p<). بر اساس نتایج حاضر، با افزایش زمان پرتودهی، هضم­پذیری پروتئین افزایش یافت (05/0p<). کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر قابلیت هضم چربی و ماده خشک اثر معنی­دار نداشت (05/0p>). پرتوتابی با مایکروویو موجب شد تا کنجاله کانولا تا سطح 40% بدون اینکه هیچ اثر منفی بر رشد و هضم­پذیری پروتئین داشته باشد، در جیره گنجانده شود. %U https://janb.guilan.ac.ir/article_3697_63216ae1454c2da4a56a8785128c62ba.pdf