%0 Journal Article %T اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی خون بچه ماهیان انگشت قد سفید Rutillus kutum (Kamensky, 1901) %J تغذیه آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2980-8499 %A صلواتیان, سید محمد %A رجبی نژاد, رضا %A مقدم, شقایق %A امیری سندسی, سید افشین %A روفچایی, رودابه %A میرهاشمی نسب, سید فخرالدین %A مومنی توتکله, مهدی %D 2022 %\ 06/22/2022 %V 8 %N 2 %P 71-80 %! اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی خون بچه ماهیان انگشت قد سفید Rutillus kutum (Kamensky, 1901) %K روغن ذرت %K عملکرد رشد %K جایگزینی %K بچه ماهی سفید %R 10.22124/janb.2023.23707.1183 %X تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت در جیره غذایی و تأثیر آن بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی بچه ماهیان سفید انگشت قد انجام شد. به این منظور، 240 عدد بچه ماهیان انگشت قد با میانگین وزنی 6/0 ± 05/6 گرم و میانگین درازای کل 3/0 ± 7 سانتی­متر در 12 مخزن با تراکم 20 عدد در هر مخزن و در چهار تیمار مختلف صفر (گروه شاهد)، ۲5، 5۰ و 75% روغن ذرت با جیره غذایی فرموله شده با درصد پروتئین، چربی و سطح انرژی یکسان در یک دوره هشت هفته­ای آزمایش شدند. بر اساس نتایج، در تیمارهای مختلف از نظر شاخص­های ضریب تبدیل غذایی، نرخ کارایی پروتئین، ضریب رشد، افزایش وزن، افزایش درازا، میانگین رشد روزانه، میانگین ضریب چاقی، درصد بازماندگی، درازای نهایی، وزن اولیه و وزن نهایی اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0p). بنابراین، بر اساس نتایج، جایگزینی تا سطح 75% روغن ذرت به جای روغن ماهی در ترکیب جیره بچه ماهیان سفید تأثیر منفی بر عملکرد رشد و بازماندگی ندارد. %U https://janb.guilan.ac.ir/article_6335_b21e34621131c12ebeb31490501b72a1.pdf