%0 Journal Article %T اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی خون بچه ماهیان انگشت قد سفید Rutillus kutum (Kamensky, 1901) %J تغذیه آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2980-8499 %A صلواتیان, سید محمد %A رجبی نژاد, رضا %A مقدم, شقایق %A امیری سندسی, سید افشین %A روفچایی, رودابه %A میرهاشمی نسب, سید فخرالدین %A مومنی توتکله, مهدی %D 2022 %\ 06/22/2022 %V 8 %N 2 %P 71-80 %! اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی خون بچه ماهیان انگشت قد سفید Rutillus kutum (Kamensky, 1901) %K روغن ذرت %K عملکرد رشد %K جایگزینی %K بچه ماهی سفید %R 10.22124/janb.2023.23707.1183 %X تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت در جیره غذایی و تأثیر آن بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی بچه ماهیان سفید انگشت قد انجام شد. به این منظور، 240 عدد بچه ماهیان انگشت قد با میانگین وزنی 6/0 ± 05/6 گرم و میانگین درازای کل 3/0 ± 7 سانتیمتر در 12 مخزن با تراکم 20 عدد در هر مخزن و در چهار تیمار مختلف صفر (گروه شاهد)، ۲5، 5۰ و 75% روغن ذرت با جیره غذایی فرموله شده با درصد پروتئین، چربی و سطح انرژی یکسان در یک دوره هشت هفتهای آزمایش شدند. بر اساس نتایج، در تیمارهای مختلف از نظر شاخصهای ضریب تبدیل غذایی، نرخ کارایی پروتئین، ضریب رشد، افزایش وزن، افزایش درازا، میانگین رشد روزانه، میانگین ضریب چاقی، درصد بازماندگی، درازای نهایی، وزن اولیه و وزن نهایی اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0
p). بنابراین، بر اساس نتایج، جایگزینی تا سطح 75% روغن ذرت به جای روغن ماهی در ترکیب جیره بچه ماهیان سفید تأثیر منفی بر عملکرد رشد و بازماندگی ندارد. %U https://janb.guilan.ac.ir/article_6335_b21e34621131c12ebeb31490501b72a1.pdf