TY - JOUR ID - 3146 TI - پروفایل اسید چرب و ثبات اکسیداسیونی روغن استخراجی از ضایعات ماهی قزل-آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)در جریان پروسه انحلال و ترسیب ایزوالکتریک JO - تغذیه آبزیان JA - JANB LA - fa SN - AU - فلاحت گر خمیران, فریده AU - زکی پور رحیم آبادی, اسحق AU - رستم زاد, هانیه AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه‌سرا Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 2 IS - 1 SP - 1 EP - 14 KW - انحلال و ترسیب ایزوالکتریک KW - پروفایل اسید چرب KW - استخراج روغن و ثبات اکسیداسیونی DO - 10.22124/janb.2016.3146 N2 - این تحقیق به منظور بررسی پروفایل اسید چرب روغن استخراجی از ضایعات ماهی قزل­آلای رنگین­کمان در جریان پروسه انحلال و ترسیب ایزوالکتریک اسیدی و بازی و بررسی ثبات اکسیداسیونی روغن استخراجی در طی 45 روز  نگهداری در یخچال انجام شد. پروفایل اسید چرب استخراجی پس از متیل استر­ کردن با دستگاه گازکروماتوگراف  بررسی شد. برای بررسی ثبات هیدرولیتیکی و اکسیداسیونی، مقادیر اسیدهای چرب آزاد، پراکساید و تیوباربیتوریک اسید در فواصل زمانی 15 روز، اندازه­گیری شدند. تعداد 23 نوع اسید چرب در روغن استخراجی با تیمار اسیدی، خنثی و نمونه شاهد شناسایی شدند. تیمار اسیدی و بازی در جریان انحلال و ترسیب ایزوالکتریک، تأثیر معنی­داری بر پروفایل اسید چرب و محتوای اسیدهای چرب بلند زنجیره نداشت. نسبت اسیدهای چرب امگا-3 به امگا-6 در تیمار اسیدی و بازی به ترتیب 148/0 و 172/0 به دست آمد. شاخص آتروژنیک و ترومبوژنیک در تیمار اسیدی و بازی به ترتیب 223/0، 380/0 و 202/0، 347/0 بود. روغن­های استخراجی در طی مدت نگهداری در یخچال، از ثبات اکسیداسیونی خوبی برخوردار بودند. UR - https://janb.guilan.ac.ir/article_3146.html L1 - https://janb.guilan.ac.ir/article_3146_bd01245fe35cdd986915f960668ba905.pdf ER -