TY - JOUR ID - 3169 TI - اثر سطوح مختلف کلم قرمز (Brassica oleracea) به عنوان رنگدانه طبیعی در تغییر رنگ پوست و شاخص های رشد ماهی سوروم (Heros severus) JO - تغذیه آبزیان JA - JANB LA - fa SN - AU - اسدی شریف, احسان AU - علاف نویریان, حمید AD - باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، گیلان AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 2 IS - 2 SP - 57 EP - 67 KW - ماهی زینتی KW - Brassica oleracea KW - آنتوسیانین KW - سیکلیده DO - 10.22124/janb.2017.3169 N2 - با توجه به اثرات رنگدانه جیره بر رشد و بازار­پسندی ماهی، این مطالعه با هدف تعیین اثر سطوح مختلف رنگدانه کلم قرمز بر عملکرد رشد و رنگ ماهی سوروم (Heros severus) انجام پذیرفت. در این آزمایش چهار سطح از پودر کلم قرمز شامل مقادیر صفر، 2، 4 و 6% در جیره غذایی ماهی سوروم در نظر گرفته شد. این آزمایش به مدت 8 هفته انجام شد. تعداد 120 عدد ماهی با میانگین وزنی 4/1 ± 73/9 گرم به­طور کاملاً تصادفی بین 12 مخزن توزیع شدند. در پایان آزمایش تغییر رنگ پوست ماهیان با کمک مدل Lab (نرم افزارAdobe photoshop ) و با سنجش پارامترهای L*، a* و b* مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد ماهیانی که با جیره غذایی 4 و 6% پودر کلم قرمز تغذیه شدند، تغییر رنگ محسوسی نشان دادند و از لحاظ آماری اختلاف معنی­داری با دیگر تیمار­ها داشتند (05/0>P). سطوح 4% پودر کلم قرمز علاوه بر تغییر رنگ مطلوب، سبب افزایش شاخص­های رشد مانند درصد افزایش وزن بدن (3/7 ± 51/57%)، درصد بازده غذایی (8/16 ± 88%)، نرخ رشد ویژه (01/0 ± 70/0 درصد در هر روز) و درصد بقا (100%) ماهی سوروم شد. این مطالعه نشان می­دهد که کاربرد رنگدانه کلم قرمز در سطوح 4% موجب افزایش شاخـص­های رشد ماهی سوروم شده است و برای افزایش بازار­پسنـدی به تولید­کنندگان ماهیان زینتی توصیه می­شود. UR - https://janb.guilan.ac.ir/article_3169.html L1 - https://janb.guilan.ac.ir/article_3169_3cc2cee0bb1790ac672cfc6c4f6dfe07.pdf ER -