TY - JOUR ID - 4130 TI - اثر محیط های کشت مختلف بر تولید ریزجلبک کلرلا (Chlorella sp.) با به کارگیری کودهای کشاورزی تجاری JO - تغذیه آبزیان JA - JANB LA - fa SN - AU - رفیعی, غلامرضا AU - رضایی توابع, کامران AU - معتمدی, نازنین AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 5 IS - 2 SP - 51 EP - 60 KW - کلرلا (Chlorella spp.) KW - محیط کشت KW - نمک های تجاری کشاورزی KW - تولید زیست توده DO - 10.22124/janb.2020.16181.1086 N2 - جلبک ها به عنوان غذای آغازین و نیز به عنوان غذای اصلی پلانکتون‌های جانوری مورد تغذیه لاروهای آبزیان در آبزی‌پروری نقش مهمی را ایفا می‌کنند و فرمول بندی ارزان محیط کشت آنها دارای اهمیت زیادی است. این پژوهش با هدف بررسی مقایسه تولیدی و اقتصادی محیط‌های کشت برای جلبک کلرلا انجام شد. در این تحقیق که دوره آن 20 روزه بود، محیط کشت F/2 به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد و با چهار محیط کشت جدید با غلظت های ثابت شامل نسبت‌های مختلف 25، 50، 75 و 100­% محیط کشت کوپر که برای کشت گیاهان خشکی­زی در روش آبکشت یا هایدروپونیک به­کار می­رود، با به­کار­گیری نمک­های معدنی تجاری و اوره (کود) در بازار فرمول­بندی و مقایسه شدند. جلبک کلرلا در محیط با غلظت 25%، نسبت به محیط F/2 نتایج عملکردی بهتری را نشان داد (05/0>p). بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق، محیط کشت با غلظت 25­% برای ریزجلبک کلرلا، محیط کشت مناسب و بسیار مقرون به صرفه شناخته شد، زیرا علاوه بر افزایش تراکم جلبکی بیشتر در پایان دوره آزمایش، نسبت به محیط F/2، %94 نیز هزینه کمتری را در بر داشت. UR - https://janb.guilan.ac.ir/article_4130.html L1 - https://janb.guilan.ac.ir/article_4130_0ab1f0af7b81898d96e5734ac34861dd.pdf ER -