TY - JOUR ID - 4172 TI - تاثیر سطوح مختلف پری بیوتیک همزاد قارچ صدفی بر شاخص های ایمنی موکوس ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) در مواجهه با سم کلرپیریفوس در شرایط آزمایشگاهی JO - تغذیه آبزیان JA - JANB LA - fa SN - AU - ایری, عاطفه AU - هدایتی, سید علی اکبر AU - پاکنژاد, حامد AU - باقری, طاهره AU - خالقی, سید رضا AD - دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان AD - مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور، موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، سیستان و بلوچستان Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 5 IS - 2 SP - 61 EP - 70 KW - ایمنی زیستی KW - پری‌بیوتیک KW - سم کلریپریفوس KW - ماهی تیلاپیا DO - 10.22124/janb.2020.15425.1080 N2 - این تحقیق با هدف بررسی اثر پربیوتیک قارچ صدفی بر پارامترهای ایمنی موکوس ماهی تیلاپیا در مواجهه با سم کلرپیریفوس بر120 قطعه بچه ماهی تیلاپیا با میانگین وزنی 20 گرم صورت گرفت. بدین منظور به تیمار1(شاهد) غذای بدون پربیوتیک، به تیمار2 غذای حاوی 05/0 درصد پربیوتیک ، تیمار3 غذای حاوی 1/0 درصد پربیوتیک و تیمار4 غذای حاوی 2/0 درصد پربیوتیک به جیره غذایی اضافه شد. پس از پایان دوره تغذیه، ماهیان به مدت 14 روز در مواجهه با سم کلرپیریفوس با غلظت 05/0ppm قرار گرفته و نمونه برداری از موکوس پوست ماهی صورت گرفت. تیمار های آزمایشی بر فسفاتاز قلیایی، آنزیم لیزوزیم، پروتئین محلول و ایمنوگلوبین موکوس تاثیر معنی داری داشت(P UR - https://janb.guilan.ac.ir/article_4172.html L1 - https://janb.guilan.ac.ir/article_4172_1ea01fe54996e2b48d2b4e4405c91096.pdf ER -