TY - JOUR ID - 4601 TI - اثرات پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus JCM 1136 ریزپوشانی شده بر فراسنجه های خونی و ترکیب شیمیایی لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) JO - تغذیه آبزیان JA - JANB LA - fa SN - AU - ویسی, امیر AU - اورجی, حسین AU - فیروزبخش, فرید AU - رفیعی, غلامرضا AU - کرامت, عبدالصمد AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران، ایران AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 6 IS - 2 SP - 13 EP - 25 KW - آبزی پروری KW - تغذیه KW - آلژینات سدیم KW - کیتوزان KW - ایمنی DO - 10.22124/janb.2021.18496.1117 N2 - در این پژوهش ابتدا باکتری­ پروبیوتیک JCM 1136 Lactobacillus rhamnosus به وسیله پوششی از جنس آلژینات سدیم و کیتوزان مورد ریزپوشانی قرار گرفت. سپس، به پلت­های غذایی افزوده و در اختیار بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان قرار داده شدند. به این منظور، تعداد 225 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (17/0 ± 23/6 گرم) در قالب 5 تیمار و هر تیمار با 3 تکرار در تراف­های کالیفرنیایی به ابعاد cm 15 × 30 × 220 قرار گرفتند. تیمار اول (T1): ماهیانی که با CFU/g 108 × 8/1پروبیوتیک ریزپوشانی شده با آلژینات سدیم تغذیه شدند. تیمار دوم (T2): ماهیانی که با CFU/g 108 × 8/1پروبیوتیک ریزپوشانی شده با آلژینات سدیم-کیتوزان تغذیه شدند. تیمار سوم (T3): ماهیانی که با CFU/g 108 × 8/1پروبیوتیک فاقد کپسول تغذیه شدند. تیمار چهارم (T4): ماهیانی که با کپسول­های ساخته شده با آلژینات سدیم-کیتوزان فاقد پروبیوتیک تغذیه شدند و تیمار شاهد (T5): که با پلت­های تجاری فاقد کپسول و پروبیوتیک تغذیه شدند. در پایان دوره، نتایج نشان داد ماهیانی که در جیره غذایی آن­ها از پروبیوتیک­های ریزپوشانی شده با آلژینات سدیم-کیتوزان استفاده شده بود از نظر فراسنجه­های خونی مانند گلبول­های قرمز، گلبول­های سفید، هموگلوبین و هماتوکریت و نیز میزان پروتئین لاشه نسبت به ماهیان تیمار کنترل و دیگر تیمارها در شرایط بهتری بودند که این تفاوت­ها با ماهیان تیمار کنترل معنی دار بود (05/0>p). UR - https://janb.guilan.ac.ir/article_4601.html L1 - https://janb.guilan.ac.ir/article_4601_2c31d9fc43d630da36659dbe1c01fcc5.pdf ER -