TY - JOUR ID - 4832 TI - مقایسه استفاده از اسید آمینه تورین به صورت مخلوط با غذا و اسپری بر عملکرد رشد و تغذیه و پاسخ های فیزیولوژیک ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer) JO - تغذیه آبزیان JA - JANB LA - fa SN - AU - مرشدی, وحید AU - احمدی, اسما AU - باقری, دارا AU - قاسمی, سید احمد AU - اعلمی فر, حامد AU - حسینی فر, سید حسین AU - پائولوچی, مارینا AD - پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر AD - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر AD - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر؛ دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر AD - گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، فارس AD - دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان AD - دانشکده علوم و تکنولوژی، دانشگاه سانسینو، بنونتو، ایتالیا Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 6 IS - 3 SP - 1 EP - 12 KW - تورین KW - سیستم ایمنی غیراختصاصی KW - فاکتورهای بیوشیمیایی خون KW - عملکرد رشد KW - ماهی سی باس آسیایی DO - 10.22124/janb.2021.18818.1121 N2 - هدف از این مطالعه، مقایسه­ استفاده از اسید آمینه تورین به صورت مخلوط و افشانه با غذا بر عملکرد رشد و تغذیه، ترکیب لاشه و پاسخ های فیزیولوژیک ماهی سی باس آسیایی (Latescalcarifer) (2/0 ± 62/13 گرم) بود. این مطالعه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 3 تکرار انجام شد. ماهیان به ­مدت 6 هفته با جیره­ های حاوی صفر (گروه شاهد)،10 گرم تورین به صورت افشانه (تیمار S) و 10 گرم به صورت مخلوط با غذا (تیمار M) در هر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش، وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی به طور معنی­ دار در تیمار S نسبت به گروه شاهد و تیمار M بالاتر بود (05/0>p). میزان چربی و رطوبت لاشه به ­طور معنی ­دار در تیمار M با گروه شاهد و تیمار S تفاوت داشت (05/0>p). با وجود این، میزان پروتئین لاشه در تیمارهای M و S تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0