تأثیر سطوح مختلف پودر زنجبیل (Zingiber officinale) بر شاخص های رشد، ترکیب شیمیایی بدن و شاخص های ایمنی غیراختصاصی در شاه میگوی قرمز باتلاق (Procambarus clarkii)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان

10.22124/janb.2024.27799.1248

چکیده

در این مطالعه، تأثیر سطوح مختلف پودر زنجبیل جیره بر شاه میگوی قرمز باتلاق (Procambarus clarkii) بررسی شد. تعداد 120 قطعه شاه میگو با میانگین وزنی 05/0 ± 80/2 گرم به‌صورت تصادفی بین 12 آکواریوم توزیع و سپس به مدت 8 هفته با جیره‌های حاوی صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد پودر زنجبیل تغذیه شدند. پس از اتمام دوره تغذیه، تمامی شاه­ میگو‌ها از ‌نظر شاخص‌های رشد، ترکیبات شیـمیایی بـدن و شاخص­های ایمنی غیراختصاصی بررسی شدند. بر اساس نتایج، شاخص‌های رشد و نرخ بقا در تیمار 1%  بالاتر از دیگر گروه‌های آزمایشی بود (05/0>P). علاوه‌ بر این، تیمار 1%، بالاترین بازده پروتئین، چربی و کم‌ترین ضریب تبدیل غذایی را نشان دادند (05/0>P). بر اساس نتایج سنجش تقریبی ترکیبات شیمیایی بدن، میزان پروتئین خام در تیمار 1% به‌طور معنی‌دار افزایش یافت (40/0 ± 16/10 درصد) و میزان چربی خام در تیمار 5/1% به‌طور معنی‌دار کاهش یافت. کم‌ترین میزان خاکستر و بیش­ترین میزان رطوبت بدن نیز در تیمار 5/1%  مشاهده شد. علاوه‌ بر این، اختلاف معنی‌داری بین تیمار‌های 5/0 و 1% در مورد میزان هموسیت‌ کل مشاهده نشد (05/0P>) و کم‌ترین میزان به­ترتیب مربوط‌ به تیمار 5/1% و گروه شاهد بود. میزان یاخته‌های نیمه‌گرانولار در تیمار 1%  به‌طور معنی‌دار بالاتر بود (04/0 ± 38/6) و میزان یاخته‌های هیالین نیز در گروه شاهد به‌طور معنی‌دار کاهش یافت. در مجموع، این مطالعه نشان داد که استفاده از جیره حاوی سطوح مختلف پودر زنجبیل می‌تواند عملکرد رشد، بقا و پاسخ ایمنی این گونه را تحت تأثیر قرار دهد. بر این اساس، مصرف 1%  پودر زنجبیل در جیره شاه میگوی قرمز باتلاق‌، برای بهبود عملکرد رشد توصیه می‌شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of ginger, Zingiber officinale powder on growth indices, body chemical compositions and non-specific immune responses of red swamp crayfish, Procambarus clarkii

نویسندگان [English]

  • Fardin Baradaran noveiri
  • Hamid Allaf noverian
  • Majidreza Khoshkholgh
  • Majid Mosapour shajani
Fisheries Department, Faculty of Natural Resources, University of Guilan, Sowmeh Sara, Guilan, Iran
چکیده [English]

Introduction: The red swamp crayfish is native to southern USA and north-eastern Mexico. It has been introduced into the most continents for aquaculture and aquarium ornamental animals. Farm intensification in recent years has increased the incidence and severity of infectious diseases. Using herbs to prevent aquaculture disease highlights a more environmental friendly method of disease control. Ginger is often used as a medicinal herb and spice. It enhances disease resistance and non-specific immunity. This study performed to find the effect of feeding with ginger powder on this species.
Materials and methods: A total number of 120 red swamp crayfish with an average weight of 2.80 ± 0.05 g were randomly distributed into aquariums and then fed with diets containing 0, 0.5, 1, and 1.5% ginger powder (T0, T0.5%, T1% and T1.5%, respectively) for 8 weeks. The growth indices and body chemicals were assessed at the end of the feeding period. Moreover, hemolymph samples were collected from the ventral abdominal sinus to evaluate immune indices.
Results and Discussion: According to the results, the growth and survival rate were significantly higher in T1. Additionally, it showed the highest PER, LER, and the lowest FCR. Proximate compositions showed that protein was significantly increased in T1. The lipid was decreased in T1.5. The lowest ash content and the highest moisture level were found in T1.5. Moreover, there was no significant difference in total hemocyte counts between T0.5, and T1.5. The semi-granular cells were significantly higher after dietary supplementation with 1% ginger, while the control group exhibited a significant decrease in hyaline cells.
Conclusion: This research demonstrated that using 1% ginger in diets could improve the growth of red swamp crayfish. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Crustacea
  • Herbs
  • Hemolymph؛ Immunization