اثر افزودن تورین و پودر چربی به جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، ترکیب بیوشیمیایی بدن و هضم‌پذیری چربی قزل‌آلای رنگین‌کمان انگشت‌قد (Oncorhynchus mykiss)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 شیلات،دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

2 شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاوری و منابع طبیعی ساری

10.22124/janb.2025.30129.1287

چکیده

پودر چربی به عنوان یک چربی با اسیدهای چرب اشباع و هضم‌پذیری کم است، لذا استفاده از مکمل‌های مناسب شاید بتواند امکان جایگزینی این منبع چربی را در جیره افزایش دهد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تورین بر رشد، ترکیب بدن و هضم-پذیری چربی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پودر چربی می‌باشد. جیره‌های آزمایشی (40 درصد پروتئین و 23 درصد چربی) شامل کنترل مثبت حاوی روغن ماهی و روغن کانولا و سایر جیره‌ها شامل پودر چربی g/kg76 و تورین در سطوح صفر (کنترل منفی)، 5، 10 و g/kg 20 بود. 225 قطعه قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزنی g03/00±0/12 به مدت 58 روز با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. نتایج حاصله نشان داد افزودن g/kg 20 تورین به جیره حاوی پودر چربی منجر به افزایش معنی‌دار درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در مقایسه با جیره کنترل منفی فاقد تورین گردید (05/0>P)؛ درحالیکه ضریب تبدیل غذایی، غذای مصرف ‌شده، کارایی پروتئین، فاکتور وضعیت و بازماندگی ماهیان تحت تاثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). همچنین، پروتئین و چربی بدن ماهیان تغذیه ‌شده با g/kg 20 تورین در مقایسه با کنترل منفی ارتقا یافت (05/0>P). خاکستر بدن در جیره کنترل مثبت به طور معنی‌‌داری بالاتر از جیره کنترل منفی بود (05/0>P). علاوه بر این، هضم‌پذیری پروتئین و خاکستر در تیمارهای دارای تورین g/kg20 بیشترین مقدار و در تیمار کنترل منفی کمترین مقدار بود (05/0P<). با توجه به نتایج این تحقیق، افزودن g/kg 20 تورین به عنوان مناسب‌ترین سطح مکمل به جیره حاوی 70 درصد پودر چربی در قزل‌آلا اثرات مثبت معنی‌دار بر رشد، ترکیب بدن و هضم‌پذیری چربی دارد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of adding taurine and fat powder to the diet on growth indices, body biochemical composition and fat digestibility of rainbow trout fingerlings (Oncorhynchus mykiss)

نویسندگان [English]

  • Sakineh Yeganeh 1
  • Fatemeh Norouzi 2
  • Farid Firouzbakhsh 2
  • Batoul Adhami 2
1 Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
2 Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
چکیده [English]

Fat powder, as a fat with saturated fatty acids, has low digestibility, so using suitable supplements might increase the possibility of replacing this fat source in the diet, so the aim of this study is to investigate the effect of supplementary taurine amino acid on growth, body composition and fat digestibility of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed fat powder. The experimental diets included a positive control containing fish oil, canola oil and other diets containing fat powder and taurine at levels of 0 (negative control), 5, 10, and 20 g/kg. A total of 225 rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with an average weight of 12.00 ± 0.03 g were randomly assigned to fifteen tanks for 58 days. The results showed that adding 20 g/kg taurine to the diet containing fat powder significantly increased the percentage of body weight gain and specific growth rate compared to the negative control diet without taurine (P<0.05). However, feed conversion ratio, feed intake, protein efficiency ratio, conditional factor, and fish survival were not affected by the experimental diets (P>0.05). Additionally, body protein and fat in fish fed with 20 g/kg taurine were higher compared to the negative control (P<0.05). Body ash in the positive control diet was significantly higher than that of the negative control (P<0.05). Furthermore, protein and ash digestibility were the highest in the 20 g/kg taurine treatments and the lowest values were observed in the negative control (P<0.05). Based on the results of this study, adding 20 g/kg of taurine as the optimal supplement level to a diet containing 70% fat powder in rainbow trout has significant positive effects on growth, body composition, and fat digestibility.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Amino acid
  • Supplement
  • Fat substitution
  • Saturated fatty acids
  • Development of aquaculture