کاربرد منابع مختلف چربی های گیاهی در تغذیه ماهیان خاویاری

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران

چکیده

خصوصیاتی مانند تأمین انرژی، فراهم کردن اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز ماهی و کمک به جذب مواد مغذی محلول در چربی، چربی را به یک عامل تأثیرگذار مهم در آبزیان تبدیل کرده است. نظر به اینکه افزایش مصرف جهانی روغن ماهی در آبزی­پروری عرضه آن را در آینده با مشکل مواجه خواهد کرد، جایگزین­هایی ارزان و به سهولت در دسترس که کاربرد آنها موجب اختلال در رشد ماهی و یا کیفیت فیله نشود، چالش اصلی در فرآیند تغذیه ماهیان خاویاری است. روغن­های گیاهی به عنوان قابل توجه­ترین چربی­های جایگزین در فرموله کردن جیره غذایی ماهیان در نظر گرفته شده اند. با وجود این، ماهیان به سطح مشخصی از چربی نیاز دارند و چربی در مقادیر بالاتر و یا پایین تر از این سطح مطلوب می­تواند تهدیدی برای رشد و حتی سلامت ماهی باشد. بنابراین، بررسی سطح بهینه چربی جیره غذایی برای ماهیان پرورشی با ارزش اقتصادی بالا ضروری است. از این رو، با توجه به اهمیت زیستی (تکاملی، جغرافیایی، ریخت­شناختی، تشریحی و فیزیولوژیک) و ارزش اقتصادی (زیست محیطی، تفریحی، آبزی­پروری) بالای ماهیان خاویاری، ضرورت دارد تا نوع و سطح مطلوب چربی غذایی آنها بررسی شود. این رویکرد با معرفی روغن­های گیاهی مختلف و کاربرد آنها در تغذیه ماهیان خاویاری، درک واقعی­تر از نیازهای تغذیه­ای این گونه­های ارزشمند را ارائه می­کند که به مدیریت بهتر ذخایر ماهیان خاویاری و تولید پایدارتر آنها کمک خواهد کرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Application of various sources of vegetable lipids in sturgeon feeding

نویسنده [English]

  • Sara Pourhosein-sarameh
Young Researchers and Elite Club, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
چکیده [English]

Features such as providing energy, essential fatty acids needed by fish and aid to absorb fat-soluble nutrients have made fat an important influencing factor in aquaculture. Given the increased global consumption of fish oil in aquaculture, it will be difficult to supply it in the future. The inexpensive and easily available alternatives, which do not cause disturbance the growth of fish or fillet quality is the main challenge in the sturgeon feeding process. Vegetable oils are considered as the most noteworthy source of alternative fats in dietary formulations of fish. However, fish needs a certain level of fat, and fat in amounts higher or lower than this desirable level can be a threat to the growth and even the health of the fish. So, it is important to explore the optimal measure of dietary lipid for aquatic animals with high economic value. Hence, due to the biological importance (evolutionary, geographical, morphological, anatomical and physiological) and economic value (environmental, recreational, aquaculture) of sturgeon fish, it is necessary to investigate and research the type and optimal level of dietary lipids. This approach, by introducing different vegetable oils and using them in the nutrition of sturgeon, provides a more realistic understanding of the nutritional needs of these valuable species, which will help to better manage sturgeon stocks and their more sustainable production.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Fish oil
  • Vegetable oil
  • Sturgeon
  • Lipid source
  • Protection